Mooi weer dit weekeinde, maar het duurt niet lang. Volgende week wordt het ronduit koud. De Amerikaanse weercomputers voorspellen dat het kwik komende week zelfs onder nul kan dalen in Limburg en de Kempen.
“Als het tegenvalt, dan kan het woensdag of donderdag twee tot drie graden vriezen in thermometerhutâ€, zegt Ruben Weytjens. “Aan de grond kan het kwik zelfs tot vijf graden onder nul zakken. Het kan allemaal nog meevallen, mits er toch bewolking of wind komt. Maar voor de boeren en tuinders is het belangrijk dat ze rekening houden met het ergste, en voorzorgsmaatregelen nemen.â€
Het blijft wel droog, én zonnig, maar door de frisse lucht zal het ook overdag schraal aanvoelen.
Bron: Hbvl
Onweersdagen: 0
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/
Zal wel een beetje meevallen
-----------------------------------------------
As't nait gait zoas't moet, mot't mor zoas't gait
Zal wel een beetje meevallen
Het bericht gaat over Belgie. Daar liet GFS temperaturen voor het oostelijk deel van het land zien van -5!! Momenteel berekenen ze -2 maar wie weet wat de volgende run hun gaat brengen. Denk aan de schade voor de natuur die dat gaat opleveren en de dieren!! Hier in Nederland zullen de temperaturen rond het vriespunt komen te liggen en misschien in Limburg -1.
ehm ben weer iets te snel geweest met een bericht te plaatsen, had ik niet helemaal goed in de gaten
Maar goed niemand zit nu nog te wachten op vorst, vooral de tuinliefhebbers niet. | Gewijzigd: 21 mei 2010, 17:05 uur, door Musselkanaalder
-----------------------------------------------
As't nait gait zoas't moet, mot't mor zoas't gait
Nu staan de plantjes,de tuin is aan kant, maar daar blijft het ook bij...Echt lekker "gezeten" heb ik nog niet.
@ Jan: klopt dit beeld een beetje..? ff gekopied paste van "pinksteren" op Wikipedia
De Pinksterdagen hebben in Nederland en België de beste weercijfers van alle feestdagen. Meestal overheersen zon en warmte met Pinksteren, waarvan de uiterste data liggen tussen 11 mei en 14 juni. Gemiddeld is deze periode de zonnigste van het jaar met dagelijks zo'n 7 à 8 uur zon (soms bijna 15 uur) en een middagtemperatuur van 15 à 16 graden aan zee tot 18 à 20 graden in het binnenland. De zonkracht kan tijdens Pinksteren dan ook groot zijn.
Op 43 eerste pinksterdagen sinds 1901 werd het in De Bilt warmer dan 20 graden, waarvan er 14 zomers waren met temperaturen van 25 graden of hoger. Op slechts 16 pinksterdagen was het overdag kouder dan 15 graden.
De laatste tropische Pinksteren (tot 2003) waren in Nederland in 1985, toen op 26 en 27 mei temperaturen zijn gemeten van 27 tot 31 graden. Ook in 1979 was eerste pinksterdag op sommige plaatsen tropisch warm, maar zowel in dat jaar als in 1985 ontaardde de warmte in onweer met plaatselijk tientallen millimeters regen. Zeer warm weer is voor deze tijd van het jaar nog vrij uitzonderlijk en leidt gemakkelijk tot onweer.
Volledig verregende pinksterdagen zijn echter ook uitzonderlijk. De laatste keer gebeurde dat in 1990, toen het op 3 juni langdurig regende en er gemiddeld over het land meer dan 10 millimeter viel. Ook op 19 mei 2001 was het teleurstellend pinksterweer met buien, veel wind en bijzonder lage temperaturen van 13 graden.
De waarschijnlijk slechtste Pinksteren uit de geschiedenis beleefde Nederland in 1860 toen een zware storm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur op 26 en 27 mei enorme schade aanrichtte. In die tijd bestond er nog geen weersverwachting en was zo'n storm een ramp. Die beruchte pinksterstorm bracht toenmalig KNMI-directeur Buys Ballot op de gedachte om stormwaarschuwingen te geven, waardoor Nederland als één van de eerste landen een stormwaarschuwingsdienst kreeg.
| Gewijzigd: 22 mei 2010, 11:50 uur, door Romani
Mmm, dan zal het in Wijk aan Zee wel weer -2 worden