Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

3 Jan 2025 12:55:30

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

3 Jan 2025 12:55:30

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

3 Jan 2025 12:55:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Liberty, TX.

3 Jan 2025 10:08:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor De Soto, LA; Natchitoches, LA; Sabine, LA; Sabine, TX.

3 Jan 2025 10:08:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Natchitoches, LA; Sabine, LA.

3 Jan 2025 10:08:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jasper, TX; Newton, TX.

3 Jan 2025 10:08:45

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Jan 2025 23:13:06

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Jan 2025 23:13:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baldwin, GA; Bibb, GA; Butts, GA; Crawford, GA; Henry, GA; Houston, GA; Jasper, GA; Jones, GA; Lamar, GA; Monroe, GA; Morgan, GA; Newton, GA; Peach, GA; Putnam, GA; Rockdale, GA; Taylor, GA; Twigg

2 Jan 2025 22:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holmes, FL; Walton, FL; Washington, FL.

2 Jan 2025 22:57:23

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Jan 2025 18:42:44

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Jan 2025 08:57:33

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Jan 2025 08:57:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Breathitt, KY; Clay, KY; Jackson, KY; Owsley, KY.

1 Jan 2025 17:03:47
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2010, 22:39 uur | Bericht #109794
Een vulkanische tijdbom op honderd kilometer van de grens

April 2010 haalden de actieve vulkanen van IJsland keer op keer het nieuws. Gelukkig liggen de Hekla en de Eyjafjallajökull vulkanen op een veilige afstand van Nederland. Veel Nederlanders zien vulkanisme dan ook als een ver-van-mijn-bed show. Hier vergissen ze zich echter in. Weinig mensen staan er bij stil dat er op nog geen honderd kilometer van de Nederlandse grens een actieve vulkaan ligt. De laatste tienduizend jaar was het rustig, maar de grond komt met een a twee millimeter per jaar omhoog.


De koude geiser van Wallerborn

In Duitsland, iets ten oosten van de Belgische grens ligt de Eifel, een geliefd wandelgebied. Merkwaardige ronde meertjes, zoals de Laacher See, worden afgewisseld met ruisende bossen en lieflijk glooiende heuvels. Het lijkt onvoorstelbaar dat uitgerekend hier zich een grote natuurramp kan voltrekken. Schijn bedriegt echter. Onder het idyllische landschap hoopt zich lava op. Recht onder de Eifel ligt namelijk een vulkanische hot spot die de afgelopen dertig miljoen jaar verantwoordelijk was voor regelmatig optredende grote uitbarstingen. De lieflijke ronde meertjes in de Vulkaaneifel zijn stuk voor stuk de overblijfselen van ondergelopen vulkaankraters.

De jongste vulkaankrater is die van het Ulmener Meer, ongeveer elfduizend jaar oud en maar honderd kilometer ten zuidoosten van Maastricht. Op dit moment is het vulkanische meertje de locatie van het enige glauberzout kuuroord in Duitsland. Elfduizend jaar geleden zaaide een vulkaan hier dood en verderf en bedekte een groot deel van West-Europa met as. In die tijd woonden er in Europa nog maar weinig mensen: de laatste ijstijd was net aan het wegebben en de eerste neolithische boeren experimenteerden met primitieve granen in het toen regenachtiger Midden oosten. Maar zelfs voor de weinige jagers en verzamelaars die in die tijd in Noord-West Europa woonden zal de explosie van de vulkaankrater hebben geleken alsof de wereld verging. Geen wonder dat de prehistorische mens de Vulkaaneifel over het algemeen meed.


Het Ulmener meer

De gevolgen van een uitbarsting in de Eifel zullen nu vele malen ingrijpender zijn. Het Duitse Ruhrgebied, een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, zal bedekt worden met een dikke laag as. Ook Belgie en het zuidelijke deel van Nederland zullen dit lot ondergaan. Aardschokken zullen vaak de aarde doen beven.

Rondvliegende brokken lava zullen veel schade aanrichten aan gebouwen, want de Eifelvulkanen zijn door de taaie, stroperige lava van het explosieve type. Pyroclastische stromen, mengsels van asdeeltjes en lucht van honderden graden heet, zullen zich een weg banen door smalle rivierdalen en onderweg dood en verderf zaaien. De Eifel zal dan meer weg hebben van een inferno dan van een paradijselijk natuurgebied.

Het goede nieuws is dat op dit moment de slapende vulkaan zich rustig lijkt te houden. Het enige wat we merken van het actieve vulkanisme zijn de vele warme bronnen (waar de Duitsers overvloedig kuuroorden omheen hebben gebouwd) en enkele koudwatergeisers. Maar een ding is zeker. Of het nu morgen is, over enkele eeuwen of pas over tienduizend jaar, op een dag zullen de vulkanen in de Eifel weer tot leven komen. We kunnen tot die tijd dus maar beter deze slapende vulkaan goed in de gaten houden.

Bron Faqt.nl
PolderPS
Lid
Woonplaats: Emmeloord
Berichten: 872
Lid sinds: 8 jul. 2009
27 april 2010, 22:55 uur | Bericht #109033
Toch weer die Duitsers he...

Laten we hope dat de Eifel vulcaan in onze timeline beetje rustig blijf. Las laatst ook iets over vulcanen onder de Noordzee/waddengebied klopt dat ook ?
Volg me ook op Twitter, want er is meer dan alleen onweer.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2010, 23:02 uur | Bericht #108597
Uuuuh......
weet je wel hoe dicht ik daar bij woon?
Laat maar lekker slapen die vulkaan!
Mijn WebsiteMijn Twitter
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2010, 23:02 uur | Bericht #108598
Schitterend lijkt me dat om daar een bezoekje te brengen
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2010, 23:02 uur | Bericht #108558
Citaat van PolderPS, dinsdag 27 april 2010, 21:55 uur Toch weer die Duitsers he...

Laten we hope dat de Eifel vulcaan in onze timeline beetje rustig blijf. Las laatst ook iets over vulcanen onder de Noordzee/waddengebied klopt dat ook ?



Een vulkaan in Nederland In de bodem van de waddenzee zitten enorme gasbellen. Een van de gasbellen is ontstaan door een heuse vulkaan.

Griend
Het eilandje Griend ligt op de wadplaat Grienderwaard tussen Harlingen en Vlieland. Deze wadplaat is het gehele jaar door een vluchtplaats voor vogels. Tijdens de zomer broeden er ook veel vogels. Het sikkelvormige eilandje is het hoogste deel van de wadplaat. Griend "wandelt" onder invloed van water en wind langzaam in oostelijke richting. Ten westen van Griend bevindt zich een voor Nederland zeldzaam natuurverschijnsel, maar dat is vrijwel niet bekend. Aan het oppervlak is er op die plaats alleen een boorplatform te zien. Diep in de bodem zit een vulkaan. De vulkaan is ruim duizend meter hoog. De doorsnede aan de basis is vijftien kilometer.
Het is de enige vulkaan op Nederlands grondgebied. Als je met de boot van Harlingen naar Vlieland gaat, vaar je over de vulkaan heen.

De ontdekking van de vulkaan

In 1960 werd in het Groningse Slochteren een aardgasbel ontdekt. Sindsdien is er een ware jacht op aardgas ontstaan. De overheid verleende toestemmingen voor proefboringen in het Groningse wad. Men dacht daar ook grote gasvoorraden in de bodem zaten. In 1969 werd er zelfs toestemming gegeven voor boringen in het hele waddengebied. Er werden plekken gevonden met een rendabele gasvoorraad. Onder Ameland ligt een grote gasbel en ten westen van Griend ook een: het Zuidwalgasveld. In 1988 werd het Zuidwalgasveld in exploitatie genomen.

Bij de boringen werd op grote diepte, tussen 2000 en 3000 meter onder het bodemoppervlak, een opvallende koepelvormige structuur ontdekt. Dit was vreemd, omdat de aardlagen in de bodem meestal horizontaal verlopen. De gesteenten zijn gevormd door gestold magma, dat bij een uitbarsting naar buiten kwam. Er was 150 miljoen jaar geleden op deze plek, waar toen nog geen waddenzee was, een duizend meter hoge vulkaan.

Werking van de aardkorst
De vulkaan is waarschijnlijk ontstaan toen er in dit deel van de aardkorst draaiingen en verschuivingen optraden. Zo is het Vlielandbekken ontstaan. Uit de diepe breuken kwam het magma uit de aardmantel naar omhoog. Het magma stolde en vormde de koepelvormige structuur in de aardkorst. Het magma bleef tijdens de uitbarstingen naar het oppervlak doordringen; zo ontstond de Zuidwalvulkaan. De vulkaan werkte maar kort, geologisch gezien dan, zo'n twaalf miljoen jaar. Daarna begon het gebied te dalen en kwamen er dikke lagen sediment over de vulkaan heen. Uiteindelijk kwam het hele gebied onder water te staan. De vulkaan is misschien een barriere voor de uit het noorden oprukkende zee geweest.

Vorming van aardgas
In diepere en oudere carboonlagen was toen al door verkoling van planten en dierresten, aardgas ontstaan. Het aardgas drong door in de bovenliggende laag van poreus zandsteen. Daarin zit het aardgas sindsdien opgeslagen. Het zandsteen is namelijk door ondoorlaatbare lagen steenzout bedekt.

De flanken van de wegzinkende vulkaan duwden het aardgas naar een gebied in de aardkorst. Daar hoopte het aardgas zich op. Zo ontstond er op een diepte van 1900 meter een gasbel met een doorsnede van tien kilometer. De gasbel bevatte ruim twintig miljard kubieke meter aardgas. De maximale opbrengst van de gasbel is momenteel zeseneenhalf miljoen kubieke meter per dag. Dat eenzame boorplatform bij de Zuidwal is nu de enige getuige van de vulkaan die 150 miljoen jaar geleden actief was.

Bron Kennislink
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2010, 23:10 uur | Bericht #106859
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, dinsdag 27 april 2010, 22:02 uur Schitterend lijkt me dat om daar een bezoekje te brengen

Kom gezellig nog eens op bezoek.
Dan geef ik je een rondrit.
Mijn WebsiteMijn Twitter
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
27 april 2010, 23:35 uur | Bericht #106861
1 + puntje, je hoeft niet ver te reizen om een uitbarsting te fotografen
Woonplaats: `s-Graveland
Berichten: 18
Lid sinds: 26 jul. 2006
27 april 2010, 23:37 uur | Bericht #106863
een vulkaan onder water in de waddezee?ik heb er op gegoogeld maar las dat dit 2 jaar geleden een 1 april grap was ook yellowstonepark
was paniekzaaien er waren wel veel aardbevingen maar er was ook een valse website van een geoloog die heel echt leek maar niets aan de
hand dus nou slaap lekker en gezond weer op
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2010, 23:56 uur | Bericht #106053
Citaat van boskabouter, dinsdag 27 april 2010, 23:37 uur een vulkaan onder water in de waddezee?ik heb er op gegoogeld maar las dat dit 2 jaar geleden een 1 april grap was ook yellowstonepark
was paniekzaaien er waren wel veel aardbevingen maar er was ook een valse website van een geoloog die heel echt leek maar niets aan de
hand dus nou slaap lekker en gezond weer op


Ken uw klassiekers....

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuidwalvulkaan
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Rob63
Lid
Woonplaats: Rheden
Berichten: 402
Lid sinds: 16 jun. 2009
28 april 2010, 00:31 uur | Bericht #106547
Als ik me niet vergis, heb ik een aantal jaren geleden gelezen dat er bij Keulen (volgens mij noord-westelijker dan waar Jan over schrijft) ook een hotspot ontdekt is.
Het is (nog) geen actieve vulkaan, maar wel een plaats waar magma zich zou ophopen en de druk aan het oplopen zou zijn.
Uiteraard geldt ook hiervoor, dat geologische ontwikkelingen een heel ander soort tijdspanne innemen, dan wij mensen doorgaans doen.
Tienduizenden jaren zijn niets in dat verband.
Rutte31
Lid
Woonplaats: Gouda
Berichten: 2421
Lid sinds: 26 jul. 2008
28 april 2010, 01:04 uur | Bericht #106548
Deutsche gründlichkeit dus blijkbaar.
Dat 't kreng zich ook de komende 10.000 jaar maar koest houdt. Anders komt het wel erg dicht bij....
Woonplaats: ijmuiden, noord holland
Berichten: 1257
Lid sinds: 30 jan. 2008
28 april 2010, 06:08 uur | Bericht #106551
Citaat van Piet Berger, dinsdag 27 april 2010, 23:10 uur Kom gezellig nog eens op bezoek.
Dan geef ik je een rondrit.



Piet, weet je het zeker dat je er een rondrit van gaat maken


QUOTE
ligt de Eifel, een geliefd wandelgebied.
bekijk mijn website, klikje hier... Canon eos: Canon EF:1DmkIIN - 17-40 f4 L1DmkIII - 24-105 f4 L IS5DmkII - 100mm f2.8 L IS40D - 70-200 f2.8 L ISCanon 580 EX II x3 Cactuc v4
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 april 2010, 06:39 uur | Bericht #106233
Citaat van Piet Berger, dinsdag 27 april 2010, 23:10 uur Kom gezellig nog eens op bezoek.
Dan geef ik je een rondrit.


Dat zal ik aankomende zomer ook zeker wel doen
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
31 oktober 2010, 01:03 uur | Bericht #159049
dan zijn wij allen de klos hoor . niet alleen die mensen daar.
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
onweeer
Lid
Woonplaats: heeten
Berichten: 1066
Lid sinds: 22 nov. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2010, 11:48 uur | Bericht #159074
Citaat van PolderPS, dinsdag 27 april 2010, 20:55 uur Toch weer die Duitsers he...

Laten we hope dat de Eifel vulcaan in onze timeline beetje rustig blijf. Las laatst ook iets over vulcanen onder de Noordzee/waddengebied klopt dat ook ?

Kan kloppen, heel lang geleden (ik weet niet waneer) zijn er ook vulkanen in nederland geweest maar die zijn allemaal dood en onder de grond.
Onweer spotten natuurlijk ;)Sneeuw is BAD
Klapper
Lid
Woonplaats: vlissingen
Berichten: 1071
Lid sinds: 2 jan. 2010
31 oktober 2010, 11:54 uur | Bericht #159075
in engeland en schotland zitten ook supervulkanen we zijn zo een beetje omringd
hier een lijstje http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_supervulkanen | Gewijzigd: 31 oktober 2010, 11:58 uur, door Klapper
you are a god amongst insects
Imrich
Lid
Woonplaats: Deventer Overijssel
Berichten: 904
Lid sinds: 1 feb. 2008
31 oktober 2010, 12:18 uur | Bericht #159077
De wereld is 1 grote supervulkaan we zitten tenslotte op en vloeibare massa. Leuk is ook dat vulkanen spontaan kunnen ontstaan, zo was er niet zo heel lang geleden in Mexico en groep landarbeiders aan het werk toen er voor hun ogen plotseling en vulkaan aan de oppervlakte kwam borrelen. Niet spectaculair maar wel zo dat er binnen enkele dagen en heuse berg lag. Dus het kan maar zo gebeuren.
Woonplaats:
Berichten: 209
Lid sinds: 12 jul. 2010
31 oktober 2010, 12:42 uur | Bericht #159080
Zelfs uitbarstingen van ietsjes verder weg kunnen voor (delen) van Nederland/ West Europa nog gevolgen hebben. Zoals de 9 maanden durende uitbarsting van de Laki op 8 juni 1783.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Laki
http://www.dbnl.org/tekst/_vad003178401_01...401_01_0010.php
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
22 maart 2011, 15:11 uur | Bericht #220404
De slapende vulkaan vlak over de grens

erupting_volcano.jpg

Roodgloeiende lavastromen, sissende stoomwolken en tot duizenden kilometers verderop asregens. IJsland? De Vesuvius? Nee, de Vulkaaneifel, op minder dan honderd kilometer van de Nederlandse grens, bijna dertienduizend jaar geleden. De Eifelvulkanen barsten elke tien- tot twintigduizend jaar uit. Tot nu toe ontsprongen we de dans. Wat zijn de gevolgen als deze slapende vulkaan weer uitbarst? Noord-Europa lijkt veilig te zijn voor vulkanisme. De dichtstbijzijnde actieve vulkanen, de Siciliaanse Etna en de IJslandse Katla en Eyjafjällajökull, liggen op een comfortabele tweeduizend kilometer afstand. Niets aan de hand dus. Echter: schijn bedriegt. Bij de laatste uitbarsting werd er maar liefst drie vierkante kilometer rots uitgeblazen.

Vulkaaneifel
Vlak over de grens ligt de Duitse Vulkaaneifel, een natuurgebied dat wordt gekenmerkt door kleine ronde meertjes, laachen (van het Latijnse lacus, meer), golvende heuvels en warme bronnen. De Duitsers kunnen hier hun obsessie voor Heilbronnen en andere kuuroorden maximaal uitleven. Maar weinig mensen staan er bij stil dat hier al vele miljoenen jaren een actief vulkaangebied ligt dat elke tien- tot twintigduizend jaar Europa bedekt met een fijne aslaag. In teegenstelling tot vulkanen als de IJslandse Katla en de Italiaanse Vesuvius, die keer op keer op dezelfde plaats uitbarsten, wurmt de hot spot die het vulkanisme in Centraal-Europa veroorzaakt, elke keer op een andere plaats omhoog. Diep onder de aarde verzamelt zich magma, dat zodra de onderaardse druk voldoende is om de aardkorst te doorboren, een enorme magmaontploffing veroorzaakt waarbij de magmakamer de lucht in vliegt.

De gevolgen van een vulkaanuitbarsting in het hart van West-Europa
Tienduizend jaar geleden was Europa nog dun bevolkt door jager-verzamelaars en een enkele neolithische landbouwer. In heel Nederland woonden misschien vijftigduizend mensen. De uitbarsting had dan ook weinig destructieve gevolgen.



12.900 jaar geleden zag de Vulkaaneifel vlak over de grens er zo uit. Staat de volgende uitbarsting er aan te komen?

Nu is dat wel anders. Vlak bij de Vulkaaneifel ligt het dichtbevolkte Ruhrgebied, Limburg, Luxemburg en de oostelijke Belgische provincies, waar samen meer dan tien miljoen mensen wonen. Besluit de hotspot zich weer een weg naar de oppervlakte te banen, dan betekent dat de inwoners van het dichtstbevolkte gebied in Europa te maken zullen krijgen met zware aardbevingen, dodelijke pyroclastische stromen die alles op hun weg verschroeien, lavastromen en een bombardement met vulkanische bommen. De dikke asafzettingen blokkeren de Rijn, waardoor enorme overstromingen ontstaan (12.900 jaar geleden leidde dit tot de vorming van en stuwmeer en, toen de natuurlijke dam doorbrak, een vele meters hoge vloedgolf).

Gelukkig is dit gebied vrij arm aan kerncentrales, maar vlak bij de Limburgse grens staat de centrale van Jülich. Ook vlakbij het vulkanische gebied staat de centrale van Mülheim. Toch dateert de laatste zeer zware aardbeving in Limburg nog van enkele eeuwen terug (een lichtere aardbeving sloeg in 1992 toe). Als deze niet bestand zijn tegen de enorme aardschokken die de vulkanische eruptie met zich mee zal brengen, zal dit mogelijk leiden tot een meltdown. Ontwerpers beschouwen het westelijk deel van Duitsland als een lage-risicogebied voor aardbevingen.

Hoe groot is de kans?
De Eifelvulkaan kan morgen uitbarsten. De vulkaan kan ook nog bijna tienduizend jaar een slapend bestaan blijven leiden. Duitse geologen klagen steen en been over de nonchalante houding van de Duitse autoriteiten. Eén ding is zeker. Vroeg of laat zal de vulkaan in de Eifel weer ontwaken en dood en verderf zaaien. Mogelijk heeft het niets bijzonders te betekenen, maar de grond in de Eifel komt elk jaar enkele millimeters omhoog.

Bron: visionair.nl | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:05 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
22 maart 2011, 15:19 uur | Bericht #220405
Citaat van Shadow112, dinsdag 22 maart 2011, 15:11 uur Hoe groot is de kans? De Eifelvulkaan kan morgen uitbarsten. De vulkaan kan ook nog bijna tienduizend jaar een slapend bestaan blijven leiden.
Nou, laten we dan maar van het gemiddelde uitgaan. Nog 5000 jaar te gaan...


Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.890 topics, welke bij elkaar 448.527 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.610 leden.
Het nieuwste lid is mientje.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 194 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 194, lezen 11 mensen het topic "Discussiepagina winter 2024-2025".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2025 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden