Die ligt nog een week of 6 Ã 7 vooruit; was dat maar 22 maart ipv 22 april .
Maar zou niet verkeerd zijn. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we 2 jaar geleden halverwege in april al volop zomer hadden hier...
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Maar ja...eens houdt dat op. | Gewijzigd: 9 maart 2010, 22:59 uur, door Rutte31
Maar zou niet verkeerd zijn. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat we 2 jaar geleden halverwege in april al volop zomer hadden hier...
April zomerse temperaturen is een slecht teken voor de echte zomer. Heb al 3 keer meegemaakt dat de maand april zeer warm verliep en dat de zomer erg slecht was. Dus wat mij betreft hoeft dat niet!!
Maar ja...eens houdt dat op.
Ook de vijver voor de deur zal de temperatuur voorlopig matigen, de noordzee is flink afgekoeld.
Zoals alle grote water partijen in de buurt, we hebben eigenlijk nog een grote koude buffer om ons heen die eerst een beetje moet opwarmen voor de temperaturen echt de lift in kunnen. | Gewijzigd: 10 maart 2010, 08:36 uur, door Pieter Visser
Zoals alle grote water partijen in de buurt, we eigenlijk nog een grote koude buffer om ons heen die eerst een beetje moet opwarmen voor de temperaturen echt de lift in kunnen.
Alleen ligt de temperatuur van het zeewater hoger dan 2006, toch ook een warm jaar.
Sterker nog, meestal hebben jaren die beginnen met een koude winter daarna vaak een warme zomer. Als het water 's zomers namelijk te warm is, krijg je veel van dat natte regenachtige weer in juli/augustus.
Was het toen ook al vroeg in het seizoen warm? dat weet ik niet meer.
Maar wat ik bedoel is dat er overal om ons heen nog kou aanwezig is
Continetale aanvoer is fris en stel dat we een westelijke aanvoer krijgen dan komt het eerst over de koude Noordzee.
Of zie ik dit verkeerd?
En dat zorgt er dan weer voor dat de zee in september op recordtemperaturen komt zoals vorig jaar een 22°C voor de kust van België.
Maar wat ik bedoel is dat er overal om ons heen nog kou aanwezig is
Continetale aanvoer is fris en stel dat we een westelijke aanvoer krijgen dan komt het eerst over de koude Noordzee.
Of zie ik dit verkeerd?
Alleen zijn de oceanen alweer te warm, de Noordzee is daar tegenover een kleine plas, en mits veel zonneschijn snel terug warmer. Maar nu heb je idem gelijk, nu zou de temperatuur rond zo'n 10°C uitkomen moest de wind westelijk zijn, wat na het weekend misschien het geval zal zijn.
Een warm voorjaar komt meestal door een noord-zuid georienteerde rug van hoge druk iets ten oosten van ons, waardoor we een droge wind uit het zuiden krijgen. Dan kan het snel 15-20 graden worden. Maar dat scenario heb ik tot nog toe niet in de modellen gezien.
Kaartje laat toch al een prettig tempje zien, het komt al een beetje in de buurt zo die lente...
Inderdaad. Er volgde in 2008 een erg natte zomer na een record warme april. Maar een paar dagen met wat twintigers op de thermometer en wat onweer als toetje zou toch wel even heerlijk zijn, vooral na zo'n lange winter als deze.
Maar ikzelf zie ook liever een zomer aarzelend beginnen om het vervolgens lang vol te houden. ( met van tijd tot tijd een heerlijk knetterend warmte-onweer uiteraard )
Tegenwoordig lijkt het er wel op inderdaad. In de jaren 90 was dat vaak wel anders: Toen kregen we ook nog warme zomers, ook nadat we in april en mei al 20°c + hadden. na 2000 eigenlijk niet meer, m.u.v. 2003. Net zoals 1993 juist uitzondering op de regel was toen het een zomers voorjaar werd en er een hele slechte zomer uit voort kwam.
Een eerste 20-ger in april vind ik wel wenselijk, maar nog niet teveel inderdaad, want dan houden we niks meer over in mei, juni en juli (en wellicht augustus).
Maar wat hunker ik maar wat graag naar dat lentezonnetje met minstens 15 graden zeg! En wat betreft die hitte: héérlijk, serieus. Onweder vind ik gaaf, maar het lekkerste in zwoele nachten
Ook de geur bij lang droog zonnig zomerweer van vers gemaaid gras, honing en andere zoete geuren en krekels die je 's nachts hoort, terwijl er in de verte een onweer op komt zetten nu en dan, bij een graad of 21 tot in de vroege ochtend, heerlijk. Niet elke nacht natuurlijk zo warm, af en toe is verkoeling eventjes wenselijk, maar als dat scenario zo een beetje op en neer deinst...(A)
Ook dat klamme vochtige weer vind ik lekker als je dan 's morgens op de fiets stapt, terwijl alle regen verdampt door de opgekomen zon terwijl de temperatuur alweer oploopt.
Maximumtemperaturen van 26 a 27 graden, daar begint het bij pas mee. Tenminste, vanaf mei.
Zo, dat zijn mijn verlangens | Gewijzigd: 10 maart 2010, 14:39 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography