Voor België zou het wel eens doodnormale temperaturen voor de tijd van het jaar kunnen worden.
Maar met een zonnetje en geen regen zou dat al beter zijn, dan koud en triestig bewolkt weer zoals in januari en de helft van februari.
Het ziet er ook naar uit dat februari de minst zonnige februari wordt sinds de metingen, Ukkel staat momenteel op 26u en het record is 31u en met dit weer zal er niet veel meer bijkomen. | Gewijzigd: 25 februari 2010, 11:27 uur, door WimBaens
Vooral GB lijkt het zwaar te krijgen......als deze verwachting blijft staan.
Een pak sneeuw op mijn verjaardag sla ik niet af (ook 1 dag later niet) | Gewijzigd: 25 februari 2010, 12:18 uur, door mosw
Houdt het nou nooit op? Gaan we weer ... een stormpje als after party zou natuurlijk super zijn.
Een pak sneeuw op mijn verjaardag sla ik niet af (ook 1 dag later niet)
Als ik nu GFS kijk dan zal dat een dag later ook vallen. Ik wacht even totdat de Benelux run binnen is dan plaats ik ze wel even.
mooie afsluiting sneeuw storm..:P
( rest van maart hoop ik op zon,, temp maakt niet uit als er maar zon is!!
Goed plan! Dit wordt weer zo'n wens voor een grande finale denk ik! Een grote sneeuwshow waar de honden geen brood van lusten! En dan de zon inderdaad!
Maar met een zonnetje en geen regen zou dat al beter zijn, dan koud en triestig bewolkt weer zoals in januari en de helft van februari.
Het ziet er ook naar uit dat februari de minst zonnige februari wordt sinds de metingen, Ukkel staat momenteel op 26u en het record is 31u en met dit weer zal er niet veel meer bijkomen.
Doodnormale temperaturen, ook goed. Toch lijkt het volgende kaartje de indruk te wekken dat de kou nog terug kan komen:
Edit: En als ik zo de laatste GFS run zie, zou het inderdaad wel eens koud kunnen worden de komende tijd. Hoge druk boven of ten noord(westen) van Nederland en oostelijke aanvoer. | Gewijzigd: 25 februari 2010, 13:00 uur, door Takenu
Nouja ik bedoelde vooral wanneer die koude periode begint Tegen die tijd is het maart En een sneeuwstormpje zou zeer welkom zijn.
@WimB, dat van het KMI, kan volgensmij wel kloppen. Jan het het er vanochtend in de chat al over dat de luchtdruk tot beneden 980 hpa kon dalen in zuid NL.
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Temperatuur Delft 10ºC precies.
0.8ºC hoger dan op het kaartje.
Niet slecht.
Dus hoe lager de luchtdruk hoe meer de kans bestaat op een storm??
Klopt dat?Ik ben nog een leek hé. | Gewijzigd: 25 februari 2010, 15:08 uur, door luci
0.8ºC hoger dan op het kaartje.
Niet slecht.
Dus hoe lager de luchtdruk hoe meer de kans bestaat op een storm??
Klopt dat?Ik ben nog een leek hé.
Mja, in principe heb je gelijk, hoe lager de luchtdruk, hoe onbestendiger het weer.
Kijk hier maar:
Op 26 januari 1932 werd in De Bilt een luchtdruk gemeten van 1050,0 hPa, de hoogste druk ooit door het KNMI gemeten. De luchtdruk was toen enkele dagen achtereen extreem hoog: gemiddeld over 48 uur werd in De Bilt 1048 hPa berekend. Op 23 januari 1907 steeg de luchtdruk in De Bilt tot 1047,9 hPa en op 23 december 1962 werd 1047,8 hPa gemeten.
De hoogste luchtdrukwaarden worden gewoonlijk in de wintermaanden gemeten. In de zomerperiode wijzen de barometers zelden boven 1035 hPa en zijn ook de dagelijkse luchtdrukvariaties veel kleiner dan in andere jaargetijden. In het najaar, vooral vanaf half oktober, kan de luchtdruk van dag tot dag snel veranderen en worden in de regel de laagste waarden gemeten. Zo is de luchtdruk in juli in De Bilt nooit hoger gekomen dan 1033 hPa en voor augustus ligt het eeuwrecord bij 1034 hPa.
De winterse hogedrukgebieden staan bekend om hun hoge luchtdrukwaarden. Vooral boven Siberië komt in de winter vaak een luchtdruk voor van meer dan 1050 hPa. Op 31 december 1968 werd in de plaats Agata in Siberië (350 km ten zuidoosten van Norilsk) een record gevestigd van 1083,8 hPa. Dit is tot nu toe nog steeds de hoogste luchtdrukwaarde herleid tot zeeniveau ooit ter wereld geregistreerd. De meeste huis-tuin-en-keuken barometers kunnen die waarde zelfs niet eens aangeven.
De laagste luchtdruk die ooit in De Bilt is gemeten bedraagt 956,4 hPa op 26 februari 1989. In Vlissingen werd die dag een luchtdruk gemeten van 954,4 hPa, maar het eeuwrecord voor Nederland bedraagt 954,2 hPa, gemeten op 27 november 1983 in Eelde. Het eeuwrecord van de luchtdruk op de Britse eilanden bedraagt 936 hPa gemeten in de nacht van 19 op 20 december 1982 in het noordwesten van Schotland. Op 26 januari 1884 werd de luchtdruk in Schotland zelfs nog lager, tot 925,6 hPa.
Op het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan zijn nog aanzienlijk lagere luchtdrukwaarden gemeten. Op 15 december 1986 daalde de luchtdruk in het zeegebied ten zuidwesten van IJsland tot 920,2 hPa, de laagste druk ooit in dat gebied gemeten. Uit metingen in de buurt van de depressie kon het KNMI afleiden dat de luchtdruk in het centrum van het lagedrukgebied ongeveer 915 hPa moet zijn geweest. Op 11 januari 1993 daalde de luchtdruk bij IJsland opnieuw tot extreem lage waarden van naar schatting ongeveer 916 hPa.
In het jaar 2005 tijdens een zeer actief orkaanseizoen op de Atlantische oceaan, bereikte de orkaan Wilma een recordlaagte van 882 hPa in de kern. Wilma werd één van de actiefste orkanen van dat seizoen.
Wikipedia.nl | Gewijzigd: 25 februari 2010, 15:11 uur, door Buffell
In Nederland ontstaat een storm meestal bij actieve depressies die vanuit Engeland over de Noordzee richting Scandinavië koersen. Dit gebeurt vaak wanneer het stormlaag met de kern over het midden van de Noordzee trekt zodat het windveld Nederland bedekken kan. Afhankelijk waar de grootste luchtdrukverschillen zitten kan dat of in het noorden of in het midden en zelfs in Limburg tot een storm leiden. Dan waait meestal de wind uit west of zuidwestelijke richting, maar ook uit het noordwesten wanneer de wind over de vlakke Noordzee een lange afstand zonder grote invloed van wrijving kan afleggen, kan de storm flink uitpakken. Er kunnen veel veranderingen voor en tijdens een storm voorkomen, welke de meteorologen goed moeten inschatten in geval van nood. De gerenommeerde weerbureaus volgen de ontwikkelingen op de voet en passen de weersverwachtingen aan als dat moet. Het KNIM heeft altijd het laatste woord. Een stormwaarschuwing wordt dus alleen door het KNMI afgeroepen.
[Renee Fokkens] | Gewijzigd: 25 februari 2010, 15:34 uur, door mosw
Edit: En als ik zo de laatste GFS run zie, zou het inderdaad wel eens koud kunnen worden de komende tijd. Hoge druk boven of ten noord(westen) van Nederland en oostelijke aanvoer.
Natuurlijk het kan, maar als je naar de gemiddelde run kijkt zijn het normale temperaturen, volgende week weten we meer.