Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 februari 2010, 12:37 uur | Bericht #94947
Hoe Rotterdam al 900 jaar tegen het water vecht

Overal ter wereld moeten steden en landen zich voorbereiden op een hoger zeeniveau. Nederlanders zijn dat echter al bijna 900 jaar aan het doen. Rotterdam ligt meer dan zes meter onder de zeespiegel en is daarmee het diepste punt van Nederland. De klimaatverandering zal het zeeniveau opnieuw doen stijgen en hevige stormen veroorzaken. Kan Rotterdam ook die nieuwe stormvloed overleven?



Al enkele weken laten we je iedere donderdag kennis maken met een bijzondere plaats op de wereld die het slachtoffer dreigt te worden van de klimaatverandering. Een tentoonstelling op de klimaattop in Kopenhagen zorgde voor de nodige inspiratie. Rotterdam was er een van de honderd plaatsen die volgens de organisatoren een bezoekje waard zijn. En we moeten het toegeven: als er één volk weet hoe je tegen het water moet vechten, dan zijn het wel de Nederlanders.

Vriend en vijand
Liefst 55 procent van Nederland ligt onder de zeespiegel. Het allerlaagste punt ligt met -6,76 meter net ten oosten van het centrum van Rotterdam. Het water is voor Rotterdammers al eeuwen de ene keer een vriend, de andere keer een vijand. Naast de stormen en overstromingen leverde het Rotterdam wel de status van een belangrijke haven op. Sinds de jaren 1350 is er een haven in de stad. Vandaag is het zelfs de grootste haven van Europa geworden.

Zo groot als Eiffeltoren
In de jaren 90 werd de Maeslantkering gebouwd om de stad te beschermen. De twee enorme poorten hebben de grootte van de Eiffeltoren. Het is één van de grootste bewegende structuren ter wereld en moet een stijging van het zeeniveau tot vijf meter kunnen doorstaan. Als het water drie meter stijgt, gaan de poorten zelfs automatisch dicht. Volgens Nederlandse voorspellingen zou dit één keer om de tien jaar gebeuren. Vanaf 2050 zou het wel al één keer om de vijf jaar voorkomen.

Klimaatverandering
Door een zware storm in 1953 was het zeeniveau toen al met 3,85 meter toegenomen. De voorbije 900 jaar trok het water zich echter steeds terug of wisten de Nederlanders met een goed doordacht plan de zee uit hun land te houden. Zullen ze ook de klimaatverandering, die het water weer enkele meters kan doen stijgen, overleven?

Bron Hln | Gewijzigd: 25 april 2017, 10:06 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 665 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 665, lezen 5 mensen het topic " Winter discussietopic 2018/2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden