Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Wij hadden op 17 December 50 cm sneeuw!
Ligt eraan hoelaat je terugkomt, er hangen daar wel wat sneeuwbuitjes maar nog niet extreem. Als je besluit weg te gaan zou ik wel adviseren om extra alert te zijn
tuurlijk ben ik dan alert.
bedankt voor je advies
groetjes mariek
ben wel een beetje benieuwd hoeveel er kan gaan vallen in de buurt.
Hij is niet echt gedetailleerd o.i.d., maar ik heb zo'n gevoel dat het zo gaat vanavond.
ben een totale leek op dit gebied, probeer het allemaal te begrijpen maar het lukt nog niet zo goed
maar hoezo denk jij dat het zo gaat lopen vanavond? | Gewijzigd: 29 januari 2010, 19:59 uur, door MarkNL
Mooi over het zuiden
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Hij is niet echt gedetailleerd o.i.d., maar ik heb zo'n gevoel dat het zo gaat vanavond.
PL ligt daar nog boven ....
| Gewijzigd: 29 januari 2010, 19:58 uur, door thijmco
maar heb namelijk geen idee of het (sneeuw) ook hier komt.
gr marieke
Da's nu moeilijk te voorspellen maar ik denk dat je het wel kan gokken hoor, voor zo'n korte afstand. Laptoppie mee en het forum in de gaten houden, dan kan je niks gebeuren.
Disclaimer: alles op eigen risico natuurlijk!
Zeg even een vraagje: weet er iemand wanneer we het hier ongeveer mogen verwachten, en zou het de moeite waard zijn om langer op te blijven?
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
29.01.2010
Winter 2009/2010 Komende nacht "Polar Low" op komst
Na de regen en natte sneeuw van vandaag trekt komende nacht een voor Nederlandse begrippen vrij zeldzaam, maar interessant en mogelijk vrij intensief weerfenomeen over ons land. In de koude polaire lucht is de afgelopen uren boven het betrekkelijk warme Noordzeewater een flinke cluster met sneeuwbuien ontstaan, die meer en meer kenmerken van cyclonale rotatie (tegen de wijzers van de klok in) vertoont. Het gaat hier wss. om een zogenaamd "polar low", een kleinschalig lagedrukgebied met felle sneeuwbuien en veel wind. Polar lows ontstaan dekwijls in het winterhalfjaar voor de Noorse kust als zeer koude polaire lucht over het warme zeewater uitstroomt en zware sneeuwbuien doet ontstaan. Het komt niet vaak voor dat deze lucht ook voor de Nederlandse kust koud genoeg is voor het ontstaan van deze lagedrukgebiedjes, maar in koude winters komt het wel eens voor dat er een of twee ons land kunnen bereiken.
Bron: wom.wetteronline.de - De satellietfoto van 29. januari 2010 toont een grote pluk samengeklonterde sneeuwbuien voor de kust van Schotland, die naar het ZZO trekt. De pluk is een "polar low"; verwacht wordt dat die komende nacht over ons land trekt en overlast door zware sneeuwbuien, mogelijk zelfs onweer en veel wind gaat veroorzaken.
IJskoude neefjes van tropische stormen
Polar lows zijn interessante weerfenomenen omdat ze vaak verrassend ontstaan en dan slechts enkele uren van tevoren, soms zelfs op het laatste moment herkend worden. Deze kleine lagedrukgebiedjes hebben geen echte fronten en lijken qua opbouw nog met meest op tropische stormen. Net als deze hebben polar lows een groot temperatuurverschil tussen het warme zeewater en de veel koudere lucht erboven nodig om te kunnen ontstaan. Als het temperatuurverschil groot genoeg is kunnen de weersverschijnselen in een PL zeer intensief worden, tijdens de passage zijn al onweer, zeer zware sneeuwval/sneeuwjacht en windsnelheden van meer dan 100 km per uur waargenomen. De kleinschaligheid maakt deze polaire lagedrukgebiedjes nog eens extra verradelijk, het kan op een bepaalde plaats echt beestenweer zijn, terwijl er 50km verderop niks aan de hand is.
Zodra polar lows het land op trekken verliezen ze snel aan kracht, omdat hun belangrijkste voedingsbron, het warme zeewater, plotseling weg is. 50 tot 100 km in het binnenland zullen de restanten van een polar low al niet meer van enkele flinke sneeuwbuien te onderscheiden zijn. De polar low komende nacht zal ergens in het zuidwestelijk kustgebied "landfall" maken en dan vooral over het zuiden van het land België intrekken. Daar is de kans op flinke sneeuwbuien en veel wind groot, aan zee is ook onweer en stormachtige wind niet uit te sluiten. Ovrigens kunnen er ook in elders in het land ivm toenemende hoogtekou flinke sneeuwbuien vallen, op veel plaatsen kan het dan glad worden door sneeuw op opvriezing. Zaterdag overdag is er opnieuw kans op een polaire (sneeuw)buienstoring, maar waar die precies langs gaat trekken is nog niet zeker. wij blijven het volgen!
| Gewijzigd: 29 januari 2010, 20:02 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Disclaimer: alles op eigen risico natuurlijk!
is ook een goed idee.
nog niet aan gedacht.
ps het sneeuwt hier. en ze zijn aan het strooien . hoera er is nog zout
groeten marieke enne tot straks maar weer