Zeker dat ontken ik ook niet .. maar ik vind dat als er gezegd wordt dat Nederland een strengen/goede winter heeft gehad dan moet het overal in Nederland zo zijn geweest.. en juist de afgelopen periodes kenmerkten zich door scheidslijnen in Nederland kwa temperatuur.. denk aan die sneeuwchaos onlangs in amsterdam of gisteren of eergisteren ineens sneeuw in groningen terwijl het hier in den haag 5 a 6 graden boven nul was.
en dat bedoel ik met het die storingen die lokaal soms veel sneeuw leveren maar bij ons regende het dan pijpenstelen.
dat gekwakkel dat vind ik zooo irritant.. gewoon regen in het hele land of sneeuw maar niet daar sneeuw en 50 km verderop regen..
snapst ? | Gewijzigd: 20 januari 2010, 23:43 uur, door Callie-P
Het zal me echter niets verbazen als er inderdaad in bepaalde stukken van NL volgende week (veel) sneeuw gaat vallen.. maar voor hier in Den Haag wordt het regen..( als er neerslag komt) | Gewijzigd: 20 januari 2010, 23:57 uur, door Callie-P
Leuk allemaal, maar véél te voorbarig.
Laat eerste de koude lucht ons maar eens veroveren, die heeft het op dit moment al lastig zat.
Bovendien zie ik niet graag kaartjes waarop neerslag vanuit het westen op ons toekomt. Daar komt in de regel qua weer niet veel goeds vandaan.
Het is gewoon afwachten geblazen wat er op de korte termijn gaat gebeuren, de ene dag zijn de pluimen geweldig, de dag erop vallen ze zwaar tegen...
Laat eerste de koude lucht ons maar eens veroveren, die heeft het op dit moment al lastig zat.
Bovendien zie ik niet graag kaartjes waarop neerslag vanuit het westen op ons toekomt. Daar komt in de regel qua weer niet veel goeds vandaan.
Het is gewoon afwachten geblazen wat er op de korte termijn gaat gebeuren, de ene dag zijn de pluimen geweldig, de dag erop vallen ze zwaar tegen...
ja maar dat is juist het grappige van deze winter.. er ontstonden regelmatig spontaan neerslag gebieden boven nederland die dan soms ook nog ineens niet van plek veranderde... en ja die pluimen veranderen per dag maar als je de pluimen naast de kaarten legt dan zie je dat dat ook niet anders kan .., vandaag laat de Rbeer een scheet en we hebben wat koude maar ja die is dan weg en hop we knallen weer richting de 4 graden of hoger.
En dat gaat eigenlijk de hele winter al zo...
Jullie kennen allemaal dat weerbericht van die amerikaan ..die voorspelde een koude winter met veel sneeuw in europa.. en dat klopt wel..bij een stabiele koude winter hadden we weinig of zelfs geen sneeuw gehad. | Gewijzigd: 21 januari 2010, 00:07 uur, door Callie-P
het was weer leuk to t morgen !
Eigenlijk zouden we die oceaan eens voor een dag uit moeten kunnen zetten zodat onze Russische vriend eens wat korterbij kon komen, ik zou er wel een fles wodka voor over hebben...
Trusten! | Gewijzigd: 21 januari 2010, 00:17 uur, door Rutte31
Laten we het hopen en helaas kan nog veranderen
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Momenteel bevindt zich een sterk hogedrukgebied boven Siberië. Elk jaar ligt hier in de winter een hogedrukgebied. Dit wordt ook wel het ‘Siberisch Hoog’ genoemd.
Het Siberisch Hoog ontstaat eind augustus als er in de herfst (zeer) koude en droge lucht Siberië binnenstroomt. Op het vasteland verzamelt deze lucht zich gedurende de winter en bouwt er een hogedrukgebied op. Het hogedrukgebied blijft in het winterhalfjaar permanent aanwezig. Midden in de winter is het Siberisch Hoog het grootst en sterkst. De luchttemperatuur is dan vaak lager dan -40 graden. De luchtdruk ligt vaak boven de 1040 hPa. De laagste temperatuur ooit gemeten op het Noordelijk Halfrond, van -67.8 graden is dan ook veroorzaakt door dit hogedrukgebied. Dit werd gemeten op 15 januari 1885. De hoogste luchtdruk ooit gemeten bedraagt maarliefst 1083.8 hPa. Dit was op 31 december 1968 het geval. Het Siberisch Hoog blijft aanwezig tot eind april.
Het Siberische Hoog kan er voor zorgen dat lagedrukgebieden vanaf de oceaan het vasteland van Europa niet kunnen bereiken. Soms bereiken ze het vasteland wel, maar dan lopen de storingen vaak stuk op het Siberisch Hoog. Als het hogedrukgebied dus zijn invloed uitbreid richting Scandinavië komt ook in Nederland de aanvoer van koude en droge lucht op gang.
Momenteel is het Siberisch Hoog ook terug te vinden op de Europese weerkaart. In de rechterbovenhoek van de bovenstaande figuur is te zien dat de luchtdruk momenteel erg hoog is boven Siberië. Of de waarde nog stijgt richting een nieuw record is afwachten. U kunt de ontwikkeling van de lage- en hogedrukgebieden blijven volgen via de expertkaarten op onze website.
Het Russisch hoog lijkt volgende week zijn invloed over Scandinavië uit te breiden. Hierdoor krijgen we mogelijk opnieuw te maken met een aantal koude dagen. De onzekerheid is echter nog groot.
Weeronline
Wat is het weer en wat wordt het weer.
Een vraag voor een ieder hier, we gaan een spannende tijd tegemoet.
Hier bij Stadskanaal is 4km bij mij vandaan ligt nog behoorlijk veel sneeuw in de kanten van de weg
en op de achterweggetjes liggen nog plakken op de weg zelf.
Ik ben benieuwd of dat nog weg kan smelten allemaal
nou ja we wachten af
Mensen ben benieuwd naar de nieuwe temps en neerslagen
en wat doet onze Bobbert komt hij opbezoek of wordt dat niet meer?
Fijne verrassings volle dag gewenst
Koning winter doet de komende dagen weer een poging ons land te veroveren. Er is een strijd gaande tussen zachte lucht ten zuidwesten- en koude lucht ten noorden en oosten van ons land.
Het noordoosten van ons land bevindt zich het dichtst bij de koude lucht, daar vroor het vanochtend licht. Zo zal het ook de komende dagen zijn: het noordoosten zal wat lagere temperaturen hebben dan het midden en zuiden van ons land omdat het grensgebied tussen de twee luchtsoorten bijna recht boven ons land komt te liggen.
De strijd tussen de luchtsoorten verhevigt in het weekend als een depressie, gevuld met zachte lucht vanuit Frankrijk richting ons land trekt. Het geeft een toenemende kans op regen en sneeuw en dus gladheid.
In de nachten vriest het licht en overdag komt het kwik iets boven nul uit.
En wat gebeurt er dan na het weekend? Laten we de diverse modellen eens bij langs lopen. Offenbach laat het Scandinavische hogedrukgebied wat afzakken tot nabij Denemarken. Het lagedrukgebied verdwijnt naar Duitsland en met een aantrekkende oostelijke stroming wordt er koudere lucht aangevoerd. Het geeft in de nacht na het weekend matige vorst. Rond dinsdag of woensdag lijkt een hogedrukgebied zich boven de Britse Eilanden te gaan vestigen.
Het Amerikaanse GFS is het voor een groot deel eens met de Duitsers maar zien nog wat meer kou vanaf maandag. In de nachten matige en in het noordoosten en oosten kans op strenge vorst. De tweede weekhelft trekt het hoog snel weg naar het oosten van Europa en neemt de hogedrukgebied op de Oceaan de regie over. Einde winterse periode volgens de Amerikanen.
Het ECMWF voorziet ook dat de koude vrieslucht na het weekend ons land binnenstroomt. Een hogedrukgebied boven Rusland heeft een krachtige uitloper tot over Finland en Zweden. Ook in deze visie in de nachten gemakkelijk matige vorst in de nacht en ochtend. Vanaf donderdag maakt een storing alweer een rap einde aan de kou. Conclusie: de strijd tussen zachte- en koude lucht zal na het weekend aanvankelijk gewonnen worden door de koude vrieslucht. Maar een lang leven lijkt dit niet beschoren.
Bron:Piet Paulusma