https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
een nieuwe koude golf in aantocht?
De ijzige januari, veel tammer al in de laatste dagen. De temperatuur is teruggekeerd naar het gemiddelde bereik. De temperatuur tekort maar zal langzaam worden afgebroken. Midden van de maand januari was nog steeds gekoeld met ongeveer 2,5 graden. Neerslag bleef onder het gemiddelde en looien werd verwacht.
We hebben eerst een kijkje nemen op de weersomstandigheden. Over de Noord-Atlantische Oceaan, tussen Groenland en IJsland, zijn gevormd in de afgelopen dagen van sterke orkaan dieptepunten. Het lijkt de Atlantische Oceaan uit de diepe winterslaap is eindelijk wakker. Na weinig activiteit sinds eind november over de zee zichtbaar was, het ziet er nu na een duurzaam herstel - het wordt opnieuw gevormd storm dieptepunten. Maar het is al te laat? Met de tot nu toe ontbreken van westenwinden over Siberië en Oost-Europa zou kunnen bouwen aan een krachtige Kältehoch die onze recente geschiedenis van de winter goed bekend, constant voorzien van koude lucht. Zijn de weer oplevende westen wind sterk genoeg is om de invloed van de koude hoog in Centraal-Europa verdringen? Dat is de cruciale vraag van de tweede helft van de winter!
Voor nu, het antwoord is - ja. Tot 23 Januari is niet te verwachten permafrost. Op Integendeel, vanaf de Atlantische Oceaan trekken voornamelijk op 20 en 22-23. Januari dieptepunten, met westelijke winden in Centraal en leveren aanzienlijke plus graden en regen. Dan strooi de verschillende modellen verschillen, echter. Hoewel blijkt dat de Noord-Atlantische Oscillatie kan blijven stabiel tot einde van de maand, die zou verhinderen dat een nieuwe koude spreuk, maar de Arctische Oscillatie verzwakt vanaf 22 Opnieuw in januari enorm. Een nieuwe koude golf einde van de maand / verandering zou dus heel goed mogelijk ...
Conclusie: Tot 23 Volgende januari is zeer mild - de ijzige januari pauzes. Een hernieuwde invasie van de Arctische Oscillatie, maar geeft aan meer koude golven in het verdere verloop van de winter.
Bron meteozurich
Valt wel mee hoor met de hoeveelheden wat wij hebben gehad.. bovenin Drenthe en groningen enz wel veel..
Maar het is jullie gegunt hoor... maar laat er ook nog maar wat voor ons inzitten
Je hebt gelijk!
Het is hier begonnen met regen en daarna is dit overgegaan in sneeuw.
Het sneeuwt hier nog steeds (ong. 21:00) en de sneeuw blijft ook liggen.
Ik had eigenlijk het tegenovergestelde verwacht. Eerst sneeuw en dan regen.
Niet dus.