https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Ik denk gewoon dat we weer een positive GFS runs krijgen. Op naar devolgende. Deze 1ne run is voor mij geen reden om nu meteen negatief te gaan denken er is altijd hoop. De natuur doet wat ze zelf wil tenslotte;)
Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
De modellen zijn de afgelopen dagen niet makkelijker geworden en springen behorlijk heen en weer. Wat wel met zekerheid gezegt kan worden is dat het koude weer vanaf komend weekend zijn best tijd gehad heeft. Wij komen dan tussen een iets te ver westelijk liggend hoog boven IJsland en depressies, die via Scandinavië naar het zuiden af komen zakken, in een noordwestelijke stroming te liggen. De aangevoerde lucht is op hoogte weliswaar koud, maar aan de grond moet deze lucht over de warme Noordzee en warmt daardoor behoorlijk op. De kans op positieve temperaturen vanaf vrijdag/zaterdag met neerslag is dan zeker in het westen van het land groter geworden, maar in het oosten en zuidoosten van het land kan het wel eens koud genoeg zijn voor een pak sneeuw door winterse buien, die met de noordwestelijke wind het land op trekken. Zware nachtvorsten zitten er door de bewolking voorlopig in elk geval niet meer in, wat de kansen op mooi schaatsijs verder doet slinken.
Verzachting met de kerstdagen?
Enkele dagen voor kerst komen lagedrukgebieden vanuit het zuidwesten dichterbij, tegelijkertijd verliest het blokkerende hoog boven IJsland aan betekenis. Dit draait uiteindelijk uit op een verzachting, maar de wanneer die precies komt is nog onduidelijk. Momenteel ziet het er naar uit dat de wind net voor of met de kerstdagen naar het zuidwesten gaat met regen en temperaturen ruim boven nul. Deze trend is zoals gezegt nog onzeker, maar momenteel wijst veel erop dat de winterse periode net niet lang genoeg gaat duren om in ons land nog voor een "witte kerst" te kunnen zorgen.
© Weerdirect
Wat de rest betreft: we moeten zo snel mogelijk een gesloten sneeuwdek krijgen, dat geeft de koude lucht een extra duw in de rug.... | Gewijzigd: 13 december 2009, 05:57 uur, door Rutte31
De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn vannacht voor de eerste keer deze winter uitgereden. Op zowat alle gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen werd preventief gestrooid. Dat meldt Jo Lieben van het Agentschap Wegen en Verkeer.
"Er heeft een algemene preventieve strooibeurt plaatsgevonden", zegt Lieben. Hij verwacht dat de strooidiensten de volgende dagen nog wel vaker in actie zullen moeten treden.
De voorbije 25 jaar werden er elk jaar gemiddeld 37.000 ton dooimiddelen op de Vlaamse wegen verspreid. Dat kostte gemiddeld 7,5 miljoen euro per jaar aan dooimiddelen, personeel en materieel. Dat blijkt uit gegevens op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.
©Hln
Wat de rest betreft: we moeten zo snel mogelijk een gesloten sneeuwdek krijgen, dat geeft de koude lucht een extra duw in de rug....
Heel juiste opmerking. Merken we daarbij op dat er al geruime tijd een zeer koude luchtbel (arctische lucht) zich klaarmaakt boven Zweden en Finland (einde van volgende week). Het is maar zeer de vraag of die extreme koude luchtbel (overdag vriezen rond -5°C) naar de Benelux komt. Als dit zou gebeuren zitten we redelijk vast in de winter. Voorlopig is er nog niets aan de hand, want GFS toont nog steeds koude lucht over de Benelux, maar of het een witte kerst zal worden is heel onzeker. De neerslaghoeveelheden zijn immers ook maar magertjes.
Weatherservice | Gewijzigd: 13 december 2009, 09:17 uur, door WeatherService
Weatherservice
Inderdaad WS. Je was me net voor. Maar we moeten nu eerst gaan genieten van de kou die komen gaat en daarna verder zien. Het duurt nog 12 dagen voor het kerst is en dat zijn nog vele runs
Na een korte winterse vriesperiode veel regen maar.... op zaterdag 2,0 cm sneeuw met een maximum van 4 graden boven nul en op de dinsdag daarna 1,7 cm met een maximum van 3 graden boven nul. Kans witte kerst Heerhugowaard volgens mijn eigen gissen: gedaald van 22% naar 17%. | Gewijzigd: 13 december 2009, 09:24 uur, door just0408
De benaming winter is een samentrekking van water en wit, verwijzend naar de witte wereld. Vooral vroeger, met name in de Kleine IJstijd tussen circa 1430 en 1850, was ons land soms maanden achtereen in de ban van sneeuw en ijs, maar het is ook het seizoen van water, overstromingen en storm. De eerste drie weken van de meteorologische winter (december, januari en februari), wordt het steeds donkerder, maar na de winterzonnewende, op 21 of 22 december, worden de dagen in het noorden weer langer.
De gemiddelde wintertemperatuur loopt uiteen van 2,4 graden in het noordoosten tot 4,2 graden in het zuidwesten. In de oostelijke helft liggen de nachtelijke temperaturen gemiddeld enkele tienden van graden onder nul, in het westen een paar graden boven nul. Vlissingen telt in de drie wintermaanden 20 dagen met vorst tegen 42 vorstdagen in Eelde. Op 15 dagen vriest het hier matig (lager dan –5 graden) en op 5 dagen streng (lager dan –10 graden). Op 10 tot 12 dagen vriest het in het noorden en oosten de hele dag. Vlissingen telt 6 ijsdagen, maar in noordelijke richting neemt het aantal ook aan zee toe tot 9 ijsdagen in Den Helder.
De winter is het seizoen met de meeste uren neerslag. In drie maanden valt er landelijk gemiddeld gedurende 195 uur regen of sneeuw tegen 114 uur in de zomer. Toch is de winter niet het natste jaargetijde. Landelijk valt er 186 mm, dat is 45 mm minder dan in het najaar. Het midden van het land, rond de Utrechtse heuvelrug, is ’s winters het natste gebied. In Beekbergen valt 243 mm. Zeeland is met ruim 160 mm in Noordgouwe (Schouwen Duiveland) een stuk droger. De landelijke verdeling van de neerslag toont echter een grillig patroon, deels samenhangend met het reliëf. De hoogste delen van het land vangen doorgaans de meeste neerslag. Zo krijgt in Zuid-Limburg het hogergelegen Vaals in 233 mm winterneerslag, terwijl Echt in Limburg slechts 163 mm opvangt. Het aantal sneeuwdagen loopt in de winter uiteen van 13 in het zuidwesten tot 21 in het oosten.
De zon schijnt in drie maanden gemiddeld tussen 160 en 180 uren, het meest in het westen. Gewoonlijk laat de zon in het donkerste seizoen op 37 dagen geheel verstek gaan, terwijl dat de zomer landelijk maar 5 zonloze dagen telt. Op 5 dagen schijnt de zon de hele dag (meer dan 80 procent van de mogelijke duur) tegen 10 zeer zonnige dagen in het voorjaar. De winter is ook het seizoen van de grote stormen. Landelijk gemiddeld stormt het op 1 dag, maar aan de kust staat gewoonlijk op 4 tot 6 dagen een stormachtige met windkracht 8 of meer.
©KNMI