Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 oktober 2009, 12:18 uur | Bericht #53033
Azië vreest conflicten door klimaatverandering

Extreme weersomstandigheden wakkeren de vrees aan voor water- en voedseltekorten in Azië. Deskundigen verwachten als gevolg daarvan conflicten in de regio. De zorgen dragen bij aan een groeiend besef van urgentie, tijdens de twaalfdaagse klimaatbijeenkomst in Bangkok. De bijeenkomst is de laatste van een serie besprekingen in de aanloop naar de Klimaattop in Kopenhagen. Tijdens die top in december moet een nieuw klimaatverdrag worden aangenomen, de opvolger van het Kyoto-protocol dat in 2012 afloopt.

Mark Rosegrant, directeur van het International Food Policy Research Institute in Washington, zegt dat stijgende voedselprijzen, waterschaarste en landgebrek hoogstwaarschijnlijk zullen bijdragen aan sociale onrust. “Buren zullen elkaar bestrijden”, voorspelt hij. “Als het milieu achteruit gaat, kunnen ook de sociale verbanden aan het wankelen gebracht worden.”

De Aziatische Ontwikkelingsbank (AsDB) stelde deze week in een aantal nieuwe rapporten dat de voedselzekerheid bedreigd wordt door lagere opbrengsten van oogsten. De oogsten nemen af als gevolg van overstromingen, droogtes, grillige regenval en andere klimaatverschijnselen. De AsDB waarschuwt dat de voedselprijzen dramatisch kunnen stijgen. De prijs van rijst kan met 30 procent stijgen, die van maïs met 50 procent en tarwe kan 100 procent duurder worden in de komende 40 jaar.

Energie
Vooral de landbouw is erg gevoelig voor veranderingen in het klimaat. In Azië zijn 2,2 miljard mensen afhankelijk van landbouw voor hun levensonderhoud. De sector draagt zelf ook voor een aanzienlijk deel bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Azië en de Pacific zijn goed voor 37 procent van de wereldwijde uitstoot door landbouwproductie. China neemt 18 procent van het totaal voor zijn rekening. De klimaatverandering zal naar verwachting disproportioneel invloed hebben op de armsten. Vooral vrouwen op het platteland in ontwikkelingslanden zullen het zwaarder krijgen, omdat zij afhankelijk zijn van de teelt van basisgewassen.

Ook vraagt de AsDB zich af of energie betaalbaar zal blijven, gezien de sterke afhankelijkheid van traditionele biomassabrandstoffen en de hoge energie-intensiteit van de economieën in de regio. De dreigingen op het gebied van landbouw en energie zullen naar verwachting leiden tot migratie binnen de landsgrenzen. Maar er zijn ook verschillende kwetsbare gebieden, vooral dichtbevolkte kustregio's, die waarschijnlijk te maken zullen krijgen met een stijgende zeespiegel, overstromingen en cyclonen.

Voor Leena Srivastava, directeur van het Energy and Resources Institute, ligt de grootste uitdaging in het zorgen voor betaalbare energie “voor de miljoenen mensen die nu nog geen energie hebben.” Het instituut zet zich in voor duurzame ontwikkeling. Om alternatieve energiebronnen te kunnen gebruiken, is betaalbare technologie nodig. Srivastava vindt het van groot belang dat die technologie binnen het bereik van armen komt.

©MO
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 492 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 492, lezen 4 mensen het topic " Winter discussietopic 2018/2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden