Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 augustus 2009, 20:51 uur | Bericht #46131
Geweldige tropische storm op Saturnusmaan Titan

Op de Saturnusmaan Titan hebben wetenschappers in april 2008 een storm waargenomen op een plaats waar hij het minst werd verwacht, namelijk het tropisch gebied. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het laatste nummer van het wetenschappelijke vakblad Nature. De eerste wolk verscheen boven de tropen, en binnen enkele dagen bedekte een gigantisch wolkensysteem de zuidpool. Zelfs tot aan de Evenaar waren sporadisch wolken te zien, zegt planeetwetenschapper Mike Brown van het Caltech-instituut in Californië.


Titan (links onderaan) is de grootste maan van Saturnus.

Dergelijke dramatische en globale meteorologische verschijnselen zijn zeldzaam en duren slechts enkele weken, rapporteerde Henry Roe van het Lowell Observatory. Hij ziet er een mogelijke verklaring in voor de kanalen en droge rivierbeddingen die in 2005 door de Europese Huygenssonde in de tropische woestijn van Titan zijn ontdekt. Op de grootste maan van Saturnus heeft vloeibaar methaan wellicht de rol overgenomen van het water op Aarde.

©Hln | Gewijzigd: 12 juni 2017, 16:42 uur, door Joyce.s
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 augustus 2009, 22:29 uur | Bericht #46149
ff een stukje info van wikipedia afgehaald om het standaard weer en klimaat van titan toe te voegen.


Weer en klimaat
Omdat Titan zo ver van de Zon staat, is het er koud, gemiddeld -195°C. Toch heeft deze maan veel weg van de Aarde, waarbij methaan er dezelfde rol speelt als water op Aarde. Zo vormen zich geregeld methaanwolken - zowel cumuluswolken als stratuswolken - en regent het er af en toe hevig methaan bij onweer op de plaatsen waar de zon loodrecht op de atmosfeer schijnt.

Wolken vormen zich ook bij actieve vulkanen en bij bergketens, net als op Aarde. Lichte motregen komt veel voor. De temperatuur aan het oppervlak volgt uit het thermisch evenwicht van de zonnestraling. Er is een temperatuurstoename door een broeikaseffect, veroorzaakt door het methaan in de atmosfeer. De smoglaag veroorzaakt een antibroeikaseffect doordat ze het zonlicht weg van het oppervlak naar de ruimte weerkaatst.

Op de noordpool valt er veel regen - vermoedelijk ethaan of methaan - wanneer het winter is op het noordelijk halfrond van Titan. Wanneer de seizoenen wisselen is de zuidpool aan de beurt. Deze regens voeden de waargenomen vloeibare meren of zeeën van methaan of ethaan aan de polen, die tijdens plaatselijke winters veel voorkomen. Boven de winterpool bevindt zich een uitgestrekte wolk in de stratosfeer die naast andere organische moleculen en aerosolen veel ethaan bevat. Ook rond de zomerpool zweven veel wolken en komt dikwijls onweer voor.

Ethaan is vloeibaar bij de oppervlaktedruk en temperatuur van Titan en wordt het meest gevormd. Er zijn geen oceanen van vloeibaar ethaan op het oppervlak, omdat ethaan neerslaat en zich hecht aan de organische aerosols die voortdurend overal op Titan neersneeuwen en die de donkere gebieden op het oppervlak hun karakteristieke bodemsamenstelling geven. Er is wel voldoende vloeibaar ethaan en methaan beschikbaar om op de winterpool meren en zelfs een paar zeeën te vormen.

meer willen weten over deze opmerkelijk planeet...http://nl.wikipedia.org/wiki/Titan_(maan)

Ruk.
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 374 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 374, lezen 3 mensen het topic "De Winter van 1963".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden