Maar ik mag niet klagen hoor, werk maar 2 hele dagen en 2 ochtenden. Kan er dus ook genoeg van genieten.
Maar vrijdagavond zou een lekkere stevige onweersbui wel welkom zijn, ook voor mijn tuin!
2013: 3 onweersdagen
2014: 7 onweersdagen
Maar ik mag niet klagen hoor, werk maar 2 hele dagen en 2 ochtenden. Kan er dus ook genoeg van genieten.
Maar vrijdagavond zou een lekkere stevige onweersbui wel welkom zijn, ook voor mijn tuin!
een lekkere stevige onweersbui vrijdagavond zal lekker zijn astritos,een biertje en hapje erbij en genieten maar van het gedonder en geflits.
mensen genieten maar van het mooie weer, het kan nog lang genoeg slecht zijn
Vandaag weer in een door aircogekoeld hotel gewerkt net als de afgelopen 12 jaar, kom je thuis lekker korte broekkie aan en hup de tuin in bakken maar.
Veel plezier mensen,en uuh de eerdere verzoeken om een nieuw topic maar ff laten varen.
Dit keer gaan we voor 100% meer zekerheid. Laterrrrrs
Dit keer gaan we voor 100% meer zekerheid. Laterrrrrs
Volledig mee eens. Het is ook nog veel te vroeg om een topic te openen daarvoor. De kaarten wisselen enorm en zoals ik al eerder heb aangegeven gaat dit topic over de eventuele hitte en laten we daar alstublieft bij blijven!!!
Het zou best kunnen dat het morgen of overmorgen 30C wordt, maar wat dan nog?
Het lijkt er niet op dat de hoge temperaturen lang zullen aanhouden, hetzelfde geldt voor een stabiele periode van een aantal dagen van 25C (of meer). Ook die dagen of periodes zijn er niet geweest.
Het is af en toe best een dag met aangenaam zomerweer maar van een stabiele zomer is absoluut nog geen sprake.
Ik weet het, de zomer is nog niet om en er kan nog veel veranderen maar ik moet het eerst nog wel even zien.
Voor de rest zag ik eem overzicht van het aantal uren zon per maand (juli) van ong 233 uur.
Ik vind niet echt niet zoveel, komt op ongeveer 7,5 uur per dag neer.
Als je je dan realiseert dat in de maand juli de dagen op z'n langst zijn valt die 7,5 nogal tegen.
Het had ook veel meer kunnen zijn.
Augustus 1997 is de warmste augustusmaand sinds 1706, toen er in Nederland werd begonnen met de regelmatige temperatuurmetingen. Rekening houdend met de weersvooruitzichten voor het weekeinde gaat het KNMI in De Bilt ervan uit dat de gemiddelde temperatuur uitkomt op 20,5 graden Celsius. Het langjarig gemiddelde in De Bilt ligt met 16,7 graden bijna 4 graden lager. Met die 20,5 graden laat augustus 1997 de augustusmaand van 1718 met 0,3 graden achter zich.
Volkskrant
In heel Nederland is de zomervakantie nog in volle gang. Een groot deel van de vakantiegangers is voor de zekerheid van zon en warmte naar het buitenland vertrokken en het andere deel is met goede hoop op ‘weer eens een mooie zomer’ in eigen land gebleven. In juli kwam ondanks een aantal zonnige en droge dagen niet zo heel veel van die ultieme zomer terecht, maar augustus begon hoopvol met steeds hogere temperaturen en behoorlijk wat ruimte voor de zon. De eerste dagen druppelde het op diverse plaatsen nog even, maar na het weekend kwam de zon steeds vaker tevoorschijn. Nu is het de vraag hoe lang dit zomerse weer blijft aanhouden. In ieder geval is het ook morgen nog volop zonnig met daarbij temperaturen die oplopen tot aan de tropische grens van 30 graden in het zuidoosten van het land.
John Dalhuijsen legde vanochtend de eerste zonnestralen op het strand van Zandvoort vast op de foto.
Een hogedrukgebied dat zich met zijn kern boven het zuiden van Zweden bevindt, heeft nog een rug, ofwel een uitloper, boven ons land liggen. Deze rug zorgt er voor dat een storing ten westen van ons uit de buurt blijft. Ten zuiden van IJsland ligt namelijk een lagedrukgebied en precies tussen deze beide systemen in ligt de overgang van koudere lucht en warmere lucht. Deze uit zich in een zone met bewolking en soms wat regen- of motregen die boven de Britse eilanden ligt.
We zitten vandaag, woensdag 5 augustus, nog ruim ten oosten van die lijn en dus in de warme luchtsoort. De écht warme lucht bevindt zich echter in het zuiden van Europa en met gisteren al een zuidelijke wind werd deze onze richting op geblazen. Het hogedrukgebied lag toen nog boven Duitsland, maar trok heel geleidelijk naar het noorden om boven Scandinavië te eindigen. Hierdoor draaide de wind in Nederland naar het zuidoosten. De aangevoerde lucht komt nu uit Centraal Europa en ook daar zit warme lucht. Deze lucht is niet alleen warm, maar ook droog. Zo droog, dat er amper genoeg vocht voorhanden is om stapelwolken te laten ontstaan.
Er waren hier en daar wel een paar velden sluierbewolking aanwezig. Foto: Elly Peeters.
De lucht boven het aardoppervlak warmt dus niet alleen op door de aanvoer van de warme luchtsoort, maar ook de zon speelt hierin een grote rol. Zonder bewolking is er voor de zon natuurlijk veel ruimte om de aarde te verwarmen, die op zijn buurt dan weer de lucht daarboven opwarmt. De temperatuur schoot dan ook al vroeg in de ochtend omhoog. Om 8 uur was het op diverse plaatsen, in dit geval zelfs aan de kust, al bijna 20 graden en rond het middaguur was het hier en daar afgerond al 28 graden. Het binnenland volgde snel.
Warme stranden
Bijzonder is dat de temperatuur aan de kust al hoger lag dan in het binnenland. Normaal gesproken warmt juist het binnenland sneller op, want de kust kampt dan nog met het relatief koele zeewater. Nu de Noordzee inmiddels behoorlijk is opgewarmd, heeft dit steeds minder invloed en omdat de wind vanaf het land naar de zee waait, een aflandige wind, bereikt de warme lucht ook de stranden. De reden dat het daar nog eens extra snel opwarmt, is dat de kustregio’s en de stranden veel uit zandgrond bestaan en deze losse structuur warmt vrij snel op.
De stranden werden vroeg in de ochtend schoongemaakt, want met deze hoge temperaturen en veel zon is het strand voor veel mensen een favoriete plek. Foto: John Dalhuijsen.
Warme zuidoostenwind
Ook morgen waait dat warme briesje uit het zuidoosten, waardoor de aanvoer van warme lucht gecontinueerd blijft. We kunnen dan met opnieuw veel zon nog een paar graadjes optellen bij de maximumtemperaturen van vandaag en vooral in de zuidoostelijke helft van het land wordt de tropische grens van 30 graden gehaald. Onder de eerder genoemde omstandigheden zou het echter maar zo kunnen dat ook de stranden hier en daar tropisch warm worden.
Maar niet alleen op het strand genoot men van het zomerweer. Eigenlijk was het in het hele land goed vertoeven. Een watertje zorgt dan voor wat verkoeling. Foto: Guus Creusen.
De laatste keer dat we dit jaar tropische waarden haalden was op vrijdag 3 juli. Voor het middaguur was het op sommige plaatsen toen al meer dan 30 graden. Deze tropische temperaturen werden toen echter snel gevolgd door een paar stevige regen- en onweersbuien. Dit was de dag dat er onder meer in Apeldoorn en Boxmeer zware buien vielen die tot wateroverlast leidden. Dinsdag 21 juli kwam het zuidoosten van het land ook erg dichtbij die grens met 29,5 graden.
De eerste officiële tropische dag, een dag waarop in de Bilt 30 graden of meer wordt bereikt, moet echter nog behaald worden. Met een beetje geluk kan donderdag 6 augustus in de boeken geschreven worden als eerste tropische dag van 2009.
Bron: Meteo Consult.
Inderdaad. Ik zeg maar altijd: Je moet je niet te druk maken krijg je het ook niet warm
Als er forum-korting op zit wil ik er wel eentje op wieletjes lol