Donkere lucht lijkt een beetje boven zee te blijven hangen, hier aan land schijnt de zon. Raar zicht, achter ziet het er dreigend uit boven de duinen, en voor ziet het er erg goed uit qau zon , alleen beetje bewolking.
Het is windstil met 17 graden in de schaduw.
kan wel kloppen, want richting jou kant komen wel wat buien aan zie ik zo op de buienradar, hoop dat ze uitgroeien tot onweersbuien. Hier in Rotterdam schijnt volop de zon, het is al aardig warm en ik zie geen wolk, maar goed de buien zijn ook in de middag voorspelt, dus wat er niet is kan nog komen, niets is zo veranderlijk en veraaderlijk als het weer | Gewijzigd: 5 juli 2009, 08:31 uur, door blackidentity
Zie in het noorden en oosten al onweer plaatjes.. voorkant van website ... het zal in de middag en in de avond gaan onweren, als ik zo op de buienradar kijk dan zie ik wel wat onze kant op komen met name het zuid westen maar dat zijn niet enorme hoeveelheden grote plukken met onweer... kan nog uitgroeien to iets of niets.
Precies......
Ahead of a frontal wave over western Europe, increasing LL moisture and some cooling at upper levels lead to about 1 kJ/kg MLCAPE in an environment with 10 - 15 m/s deep layer shear. Most of the shear is confined to the lowest 3 km and therefore multicell storms will probably organize into a line. Locally, severe gusts and large hail may occur but a threat level should not be warranted at the moment.
Modelbeoordeling
Verschillen tussen de modellen niet erg groot, m.u.v. de verdeling van de convectieve neerslag op het passerende convergentielijn. HiRLAM00 is consistent met HirLAM18 wat betreft neerslag-patroonn en hoeveelheid en geeft de meeste neerslag, wat random verdeeld over het land (max. 6 mm/3h), ECHR18 geeft weinig neerslag en UKMO is wat rustiger, maar heeft een heel ander neerslagpatroon. NorLAM geeft in de avond kans 20% > 2.5 mm/6h in het zuidoosten en is dus ook niet zo wild. Wel is extra triggering van de buien mogelijk door de kouadvectie boven 500 hPa over de occlusie heen en de rechter (zwakke) jet ingang die rond 18 UTC nabij Zeeland ligt. Voorlopig HiRLAM maar volgen (d.w.z. neerslag in het hele land mogelijk), maar niet te veel aandikken.
Neerslag
Zie MODELBEOORDELING. Voorlopig houden we het erop dat in de middag en avond de passage van het lijntje gepaard gaat met een regen- of onweersbui. Boydens nemen toe tot 97. De INDECS kanskaartjes zijn er weer en geven in het zuiden ong. 40% kans op 50 ontl./5 min. Vanavond geven de progtemps aan dat de buien ook zonder triggering van de oppervlakte temperatuur kunnen bestaan, wat mogelijk verklaart waarom ze vanavond nog vrij lang doorgaan. Het windpatroon en het modelconvergentie patroon van HiRLAM (ECHR en UKMO hebben dit niet) doet twee convergentielijnen vermoeden, een op de theta-w rug en een op kustconvergentie. Maandag komt dan nog de occlusie door en dinsdag de comma, nu zuidwest van Ierland. Dit geldt alleen voor HiRLAM.
10 april
25/26 mei
Heb je alleen onweer gehad op 25 óf 26 mei, of zowel vóór 0.00 uur op 25 mei als ná 0.00 uur op 26 mei?
In dat laatste geval mag je spreken van 3 onweersdagen, met 10 april meegerekend.
Ik zie vanavond wel weer
In ieder geval staat het aantal onweersdagen tot nu toe voor Arnhem momenteel alweer op 12, voor 2009. | Gewijzigd: 5 juli 2009, 11:25 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
ook deze keer is de convergentielijn al te ver het binnenland in geschoven om in deze gebieden voor onweer te kunnen zorgen. Het lijkt nu weer enkel dat het zuid-oosten, oosten en noordoosten kans maken op onweer.
Het is echter toch wel mogelijk dat er hier en daar tussen het front en de convergentielijn buien ontstaan.
Er bestaat zelf een mogelijkheid dat het front het werk gaat overnemen en dus gaat zorgen voor buien.
we gaan het even goed in de gaten houden!
koudere periode.....? hoeft van mij niet eerder als met kerst hoor jan.......eerst nog maar even genieten van het zonnetje, zolang het nog kan..
SC
Dat was volgens KNMI al het meest waarschijnlijk,bovendien zou uit de modellen blijken dat er mogelijk een 2e convergentielijn (zgn kustconvergentie) zou ontstaan.
We zien hier in Soest overigens de hoge bewolking al flink toenemen en er ontstaan al wat Cu die hopelijk straks in Cb overgaan.
Voor liefhebbers nog een linkje naar een mooie site met uitleg over wolken
SC
Eerst die hitte uit huis verdrijven want het is niet normaal meer. Laatste week van juli zal het weer beter worden met de temperaturen verwacht ik
groetjes Gerard uit Emmen | Gewijzigd: 5 juli 2009, 12:19 uur, door talkyr86
Duidelijk is te zien dat deze snel gevolgd wordt door het Occ front.
het occ haalt de conv. line een beetje in wat te goede kan komen voor aanwakkering van buien.
meeste kans vooralsnog van zuid-oost, oost en noordoost.
Tenminste als ik uitga van de berekening mbt de ligging + tijdstip vd conv. lijn.
Temperaturen zijn hier ook niet slecht; meet hier in de tuin alweer 30C.
Clear sky op een enkel cu na. | Gewijzigd: 5 juli 2009, 12:29 uur, door Skroei
Hier weer zwaarbewolkt, maar alleen nog maar spetters gehad.
WIndstil en nu 24 graden en benauwd warm.
Hoop dat er onweer komt en dat het daarna gewoon weer mooi weer gaat worden, heb 2 weken vakantie, maar de berichten zijn niet zo goed volgens mij....... | Gewijzigd: 5 juli 2009, 12:50 uur, door astritos
2013: 3 onweersdagen
2014: 7 onweersdagen
Werd donker rond 11:45 uur, maar nu komt de zon er weer goed door.
Wordt hier elke keer bewolkt en dan trekt het weer dicht en trekt het weer open......blabla..... we gaan voor elkaar duimen dat we wel wat krijgen..........maar heb niet veel hoop.
2013: 3 onweersdagen
2014: 7 onweersdagen