In Hooglede bij Roeselare is vanmiddag een dak van een woning gerukt door een hevig onweer. Ook het dak van een bedrijfsgebouw is beschadigd en in enkele straten stond er veel water. De brandweer vermoedt dat er een kleine windhoos is gepasseerd. In Staden hadden ze eveneens met wateroverlast te kampen.
©deredactie.be
De stormvlaag die dinsdagmiddag over West-Vlaanderen trok, heeft in de Westhoek voor wat wateroverlast en andere schade gezorgd. In de andere gemeenten van West-Vlaanderen werden weinig of geen schadegevallen gemeld. In Boezinge (Ieper) liep een winkelruimte van een vijver- en dierencentrum tien centimeter onder water omdat de riolering naast het pand waarschijnlijk verstopt is. De schade viel er al bij al mee.
In Hooglede en Gits werden enkele daken licht beschadigd door de stormwind. Enkele straten en kelders stonden onder water. In de Klijtgatweg in Gits drong het water via een beschadigd dak het atelier binnen van een elektriciteitszaak. Er werd voor enkele duizenden euro’s schade aangericht.
Ook in Kortemark kreeg de brandweer enkele meldingen binnen van wateroverlast. Her en der moest de brandweer uitrukken om enkele afgerukte takken en boompjes te verwijderen in de Westhoek.
bron: de standaard | Gewijzigd: 9 juni 2009, 21:06 uur, door talkyr86
De brandweer van Halle heeft vanavond tientallen noodoproepen gekregen na het onweer dat over het Pajottenland ìs getrokken. Inwoners van Halle en de buurgemeente Pepingen meldden ondergelopen kelders, straten en weilanden.
Op een tweetal uur tijd viel er in de regio Halle zo'n 47 liter water per vierkante meter. De brandweer heeft de handen vol om alle noodoproepen te beantwoorden en zal nog een deel van de nacht in de weer zijn. Het onweer veroorzaakte slechts plaatselijk zware overlast, want even noordelijker, rond Lennik, werden geen problemen gemeld.
©Hln
Bewoners van de St-Annastraat in Rozebeke en Heufkensstraat-Stationsbuurt in Sint-Denijs-Boekel hadden voor de tweede maal in 14 dagen modderoverlast. Na hevige onweer in de vooravond kwam modder van de velden gestroomd. Schepen van Leefmilieu Eric De Vriendt (CD&V) riep de brandweer op om modder te ruimen. 'We gaan een oplossing moeten zoeken om de overlast te beperken.' De bewoners reageerden vertwijfeld. 'De oorzaak ligt bij de boeren die bij het aanplanten van hun aardappelvelden hier onvoldoende rekening mee houden.'
©De Standaard | Gewijzigd: 10 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s