Het warme weer wordt vanaf de nacht van maandag op dinsdag verdreven. Door de grote temperatuursverschillen kan dit gepaard gaan met zware onweersbuien. Vooral de watersport moet op haar hoede zijn. De warmte waar we kortstondig in vertoeven wordt dinsdag weer uit ons land verdreven. De broeierige luchtsoort stuwt het kwik maandag in Limburg richting de tropische 30 graden op. Ook dinsdagnacht is het zwoel met zweterige temperaturen. De eerste onweersbuien kondigen dan een markante weersomslag aan. Door de grote temperatuursverschillen kan het tot zware buien komen. Reden genoeg om de weersverwachtingen en waarschuwingen goed in de gaten te houden. Vooral de watersporters zijn kwetsbaar door het grillige karakter van de buien.
Straalstroom
Als er op grote hoogte (rond de 10 km) veel wind staat, houdt dit in dat de temperatuursverschillen groot zijn. Dinsdagmiddag ligt deze band met hoge windsnelheden (250+ km/u) boven de Britse Eilanden en Scandinavie. Daarnaast ligt er een kleinere straalstroom net ten westen van ons land (circa 150 km/u). Er vindt dus een gevecht plaats tussen koele lucht enerzijds en warme en vochtige lucht anderzijds.
Wind dichter bij de grond
Op enige hoogte wordt de wind niet meer geremd door allerlei gebouwen en bomen aan het aardoppervlak. Hier waait de wind dus min of meer onverstoord. Komende dinsdag staat er heel veel wind op 1000 mtr hoogte. Zoveel wind kan aanleiding geven tot zware windstoten als er onweersbuien aanwezig zijn. Dinsdagochtend waait het op deze hoogte volgens weermodellen 90-110 km/u boven het zuiden van het land. De zone met hoge windsnelheden trekken 's middags via de Wadden naar de Noordzee weg.
Drukkende warmte
De drukkende warmte wordt na een klamme nacht dinsdag spoedig verdreven. In het uiterste oosten is nog een kleine kans op een zomerse dag, maar aan zee blijft het kwik ruim onder de 20 graden steken. Onze oosterburen gaan nog gebukt onder een tropische dag met ruim 30 graden.
©Weeronline
Nadat op de zonovergoten zondag 24 mei voor het eerst de zomerse 25 graden werd overschreden in Nederland volgende een frisse nacht. In het noordoosten werd het zelfs koud met minima rond 4 graden. Op het meetstation Groningen werd een minimumtemperatuur gemeten van 2,5 graden, vlak bij de grond zelfs nog een graadje minder. De temperatuur liep echter op de zonnige eerste werkdag van de week weer pijlsnel op. Om 12:00 uur was het in Limburg al weer zomers warm, rond 25 graden, terwijl de temperatuurstijging nog niet ten einde was.
Zondag 24 mei, de eerste dag van het jaar met zomerse temperaturen. In het noorden van Limburg werd het zelfs 27 graden. De wolkenvelden op groote hoogte, behorende bij het onweerscomplex boven frankrijk, waren in Nederland te zien. Foto: Henk van Loon
In de warme en veel vochtigere lucht trokken de eerste onweersbuien in de ochtend vanuit Frankrijk de Belgische grens al over. Dit zogenaamd MCS (mesoschaal convectief systeem) is een onweerscomplex dat zich vanuit de nacht wist te handhaven en verder naar het noorden trok. De hogere wolkenvelden, de zogenaamde outflow, die daar vooruit werden geblazen waren in Nederland te zien.
Het onweerscomplex boven Noord-Frankrijk dat vandaag noordwaarts trok via Belgie gezien vanuit de satelliet.
Een soort gelijk onweerscomplex ontwikkelde zich in de loop van maandag opnieuw in de broeierig warme lucht boven Frankrijk. Na een paar lokale plensbuien in het zuiden van het land trekt dit nieuwe grootschalige onweerscomplex in de loop van de avond vanuit België het zuidwesten van Nederland binnen. Dit levert in de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag in het westen en noordwesten veel neerslag op. Lokaal kan er 30 tot 50 mm regen vallen hetgeen lokaal tot wateroverlast kan leiden. De hevige regenval gaat tevens gepaard met onweer, hagel en soms zware windstoten. Het onweercomplex trekt morgenochtend over het noorden van het land weg. Door de vorming van een snel uitdiepende lagedrukkern aan de achterzijde van de wegtrekkende MCS gaat het morgen in de loop van de ochtend vanuit het zuiden steeds harder waaien. Landinwaarts kan zelfs een harde wind komen te staan uit zuidelijke richtingen. Later draait de wind naar westelijke richtingen en neemt weer wat in kracht af. De buien die dinsdag overdag eerst vooral in het westen vallen trekken ’s middags naar het oosten. In Oost-Nederland schijnt eerst nog de zon en wordt de 20 gradengrens nog ruimschoots overschreden.
De stevige regen die vandaag op de radar te volgen was.
Na een natte en onstuimige dinsdag blijft het ook woensdag nog stevig waaien. Aan zee waait ’s middags een krachtige zuidwester, windkracht 6. De dag begint met zon maar het raakt al snel weer bewolkt met vooral in de middag en avond perioden met regen. Vanaf donderdag is het overal zonnig en vrijwel droog. Het wordt dan rond 18 graden bij een matige noordelijke wind.
Volgens het meest recente UKMO model mogen we dinsdag windsnelheden rond 7 Bft verwachten boven land.
©Meteo-Consult
Noodweer heeft vooral in Zuid-West Nederland schade veroorzaakt. Vannacht zijn er hagelstenen tot 5 centimeter gevallen. Ook zijn er zware windstoten en onweert het flink, maar volgens het KNMI is het weer niet uitzonderlijk. De buien trekken naar het noorden.
Op een aantal plaatsen is brand uitgebroken door blikseminslag. Ook zijn er bomen omgewaaid. Verder is hier en daar wateroverlast ontstaan. Gisteravond verongelukte op vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden bij zwaar weer een zweefvliegtuig. Een inzittende kwam om het leven, een andere raakte zwaar gewond.
©NOS
De onweersbui die maandagavond vanaf 22:00 uur over ons land trok heeft ook in onze regio flink wat verzekeringswerk opgeleverd. De brandweer had haar handen vol aan omgewaaide bomen en brandjes door blikseminslag. De brandweer van de Haarlemmermeer moest veel uitrukken vanwege blikseminslag. Zo moest de brandweer naar de Platanenlaan in Zwanenburg, Siciliano in Nieuw-Vennep, Schweitserstraat en de Kebbeduinen in Hoofddorp.
De brandweer korpsen van Haarlem en Beverwijk hadden het ook druk met de diverse meldingen. Om twee uur 's nachts ging het weer erg tekeer boven Kennemerland. In Heemskerk onstonden kort na elkaar twee binnenbranden die snel door de brandweer werden opgeschaald naar 'middelbrand'. Een in de Jan van Scorelstraat en een in de Toscanestraat. Diverse eenheden uit de regio werden naar Heemskerk gestuurd.
©AB Radio
Het noodweer dat aan het begin van de ochtend Nederland in het noorden verlaat, bezorgt het verkeer flinke hinder. Enkele snelwegen zijn deels gesloten en het treinverkeer, met name in Noord-Holland en rond Amersfoort, is ernstig verstoord. Het ergste weer is bijna achter de rug. Wel komen de hele dag nog buien voor. In Woensdrecht werden hagelstenen gesignaleerd van 5 centimeter doorsnee, aldus de zegsman die dat 'uitzonderlijk' noemde.
Rond 07.30 stond er op de Nederlandse snelwegen al ruim 300 kilometer file, ruim twee keer zoveel als gebruikelijk. Enkele files zijn tot dertig kilometer lang. De problemen duren tot ver in de middag, zegt een woordvoerder van de ANWB. Volgens de VerkeersInformatieDienst zijn na 04.30 uur op verschillende plaatsen in het land snelwegen gesloten. De A20 bij knooppunt Kleinpolderplein is in beide richtingen dicht omdat er een laag water staat op een lager gelegen deel van de weg. De westelijke A10 tussen Geuzenveld en IJmuiden is ook dicht vanwege water op de rijbaan. Pompen zijn daar naartoe onderweg, maar de problemen kunnen daar tot 16.00 uur duren.
Naast de problemen met de A20 kampt de regio Rotterdam ook met problemen omdat de matrixborden deels niet meer kunnen worden aangestuurd door een storing. Snelwegen die wegens troep op de weg werden gesloten kunnen daardoor niet meer worden geopend.
A2
Op de A2 staat het verkeer over een lengte van dertig kilometer tussen Den Bosch en Everdingen. Richting Utrecht is bij Everdingen maar één rijstrook open. Daar is door de wind een mobiele vangrail die gebruikt wordt bij wegwerkzaamheden, een zogeheten barrier, verschoven. Meerdere auto's hebben de wegafzetting al geraakt.
Tussen Nieuwebrug en Zoetermeer staat op de A12 ook een kleine dertig kilometer file. Volgens de ANWB is daar de linker rijstrook dicht wegens water op de weg. Op de A1 richting Amersfoort moet het verkeer bij Bunschoten over de vluchtstrook vanwege rommel op de weg.
Het treinverkeer in Noord-Holland is volgens ProRail ernstig ontregeld. Tussen Amsterdam en Haarlem rijden geen treinen omdat er een trein tegen een over het spoor gewaaide boom is gereden. Hetzelfde gold voor treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden. Ook daar heeft een aanrijding met een boom plaatsgevonden, maar daar is de boom al verwijderd.
Elders zorgen ook blikseminslagen voor problemen. Van en naar het treinknooppunt Amersfoort rijden helemaal geen treinen. In het noorden van Noord-Holland rijden ook geen treinen meer tussen Schagen en Anna-Paulowna. Reizigers moeten rekening houden met fikse vertragingen en kunnen op sommige trajecten gebruik maken van bussen of omleidingen.
Het noodweer trok vanaf middernacht vanuit het zuiden over het land. Krachtige windstoten en enorme hagelstenen zorgden daarbij voor schade.
©De Pers
Het noodweer dat dinsdagochtend over Nederland trok, ging gepaard met onweer, zware regenval en windstoten tot 105 kilometer per uur. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI. In Woensdrecht werden hagelstenen gesignaleerd van 5 centimeter doorsnee, aldus de zegsman die dat 'uitzonderlijk' noemde.
Het zware weer trok vanaf ongeveer middernacht vanuit het zuiden over het land naar het noorden. Rond half zeven dinsdagochtend had alleen het noordoosten nog last van de onweersbuien en regenval. Enkele snelwegen in de randstad zijn dinsdagochtend gedeeltelijk afgesloten door het nachtelijk noodweer. Dat meldde de Verkeersinformatie Dienst (VID).
Op de A20 bij Rotterdam is de snelweg door zware regenval in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het Kleinpolderplein. Op de Amsterdamse A10-binnenring is de weg dicht tussen Geuzenveld en IJmuiden. De A12 van Den Haag naar Utrecht was enige tijd afgesloten tussen Reeuwijk en Nieuwerbrug door omgewaaide bomen. Even voor zes uur was de weg daar weer vrij.
©AD
Het onweer van maandagnacht heeft ook in Groningen voor overlast gezorgd. Vanaf een uur of 04:00 bereikte de forse bui onze provincie en zorgde overlast, met name in het oosten van de provincie. In plaatsen als Winschoten, Steendam en Delfzijl kon de riolering het water met moeite verwerken. In Wildervank sloeg de bliksem in bij een woning aan de 60e Laan. Toen de brandweer arriveerde was het vuur al gedoofd en viel de schade mee.
©Rtv Noord
Vermoedelijk door blikseminslag is vanochtend vroeg brand uitgebroken in achterste deel van een woonboerderij aan de Nedereindseweg in Nieuwegein.
Om het vuur te bestrijden moest de brandweer een deel van de rieten kap verwijderen. Daarbij verleende een rietdekkersspecialist van het brandweerkorps uit Cothen assistentie. De brandweer kon voorkomen dat het bewoonde deel van de boerderij ook vlam vatte. De bewoners hoefden niet elders te worden ondergebracht.
De brand in de boerderij was ontstaan rond een uur of vijf. De brandweer kwam in actie met drie blusvoertuigen en een hoogwerker. Na anderhalf uur was de brand onder controle. Om zeven uur keerden de brandweerlieden terug naar de kazerne. Het was toen nog niet duidelijk of de brand was veroorzaakt door het zware onweer dat vannacht over Nieuwegein trok. Maar de brandweer vermoedt wel dat dit het geval is.
©AD
In de nacht van maandag op dinsdag moest de brandweer veertig keer in actie komen vanwege het hevige noodweer. In een woning aan de Jan Hanzestraat in Oud-West sloeg rond 5.20 de bliksem in. Er ontstond geen brand in de woning.
Verder zijn er tussen 23.30 en 6.30 bomen omgevallen, kelders ondergelopen en dakgoten overstroomd. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met het verhelpen van stormschade en wateroverlast.
©AT5
Van het noodweer dat vannacht en vanochtend over grote delen van Nederland trok, heeft Friesland een staartje meegekregen. Anders dan in de Randstad was er weinig grote schade. In Burgum, Kollumerzwaag en Drachten waren woningbranden door blikseminslag. De zolder van een huis aan de Weinmakkersstrjitte in Burgum brandde volledig uit. Twee naastgelegen woningen liepen brand- en waterschade op. Aan de Achterwei in Kollumerzwaag was brand in de bijkeuken van een woning. In Drachten sloeg de bliksem in het dak van een huis aan de Leeuwerikstraat.
Verkeerslichten aan de Lemmerweg in Sneek waren vanmorgen ontregeld, eveneens door een inslag. Hierdoor liep het verkeer vast. Aan de Westein in Balk liep een tunnel vol water. Volgens weerman Johan Habekothé uit Hurdegaryp viel de overlast in Friesland mee. Opvallend was de fikse regenval in het zuidwesten. In Lemmer viel vannacht in nog geen vijf uur 60 millimeter, tweederde van wat er normaal in een maand valt.
©LC
Ook in Amersfoort heeft het noodweer voor grote schade gezorgd. Door de harde wind is het dak van het schoolgebouw van Wellantcollege aan de Bergenboulevard in de wijk Vathorst gewaaid. De lessen gaan vandaag niet door. Er stonden voor vandaag geen examens gepland.
De brandweer heeft alle voertuigen ingezet en krijgt ook assistentie van Soest. De brandweer is op tal van plekken bezig geweest om grote takken en omgewaaide bomen van de weg te halen. Inmiddels zijn de aannemers van de gemeente bezig om de bomen op te ruimen. Op het woonwagenkamp in Hoogland is op een wagen een boom gevallen. Er deden zich in alle gevallen geen persoonlijke ongelukken voor.
©Blik op Nieuws
Het noodweer dat afgelopen nacht over Nederland trok heeft in de gemeente Woensdrecht tot een enorme ravage geleid. Eigrote hagelstenen zorgden voor afgebroken autospiegels en kapotte achterlichten van auto's.
De straten liggen bezaaid met afgerukte takken. Koepeldaken en kassen zijn gesneuveld. De meldingen stromen binnen. De schade aan auto's is enorm. De gemeente vraagt inwoners te helpen de kolken in de straat vrij te houden, omdat nog meer hevige buien onderweg zijn. Volgens gemeentewoordvoerder Jan Prop is de gemeente druk bezig met inventariseren. "We hebben de hulp van de mensen echt nodig, want dit kunnen we alleen niet aan."
©BN de Stem
Vanochtend zijn de eerste schademeldingen binnengekomen na de storm van vannacht. Bij de Hagelunie, een belangrijkste verzekeraar van hagelschade, stromen de telefoontjes binnen. De hagelbuien lijken vooral lokaal gevallen te zijn. In Emmeloord viel her en der een fikse bui met hagelstenen van soms enkele centimeters doorsnee. Enkele fruittelers in de Noordoostpolder melden schade maar het is nog te vroeg om precieze omvang vast te kunnen stellen.
©De stentor
Het noodweer van afgelopen avond en vannacht heeft met uitzondering van het oosten en zuidoosten fors huisgehouden. In totaal zijn naar een eerste schatting tenmisnte zo'n 50.000 bliksemontladingen geregistreerd boven Nederland, een zeldzaam hoog aantal.
Weergave van de bliksemontladingen tussen 11 uur maandagochtend en 11 uur dinsdagochtend. Elke stip en elk rondje is een ontlading. In totaal zijn er naar onze eerste schattingen tenminste zo'n 50.000 ontladingen geweest, afgelopen avond en nacht.
Niet alleen de bliksems trokken de aandacht. Ook kwamen op veel plaatsen zware windstoten voor en forse hagelstenen. In het westen van Brabant kwamen brokken ijs uit de lucht vallen tot lokaal 5 centimer doorsnede. Op veel meer plaatsen in het westen en miden van het land vielen hagelstenen van 1 a 2 centimer. Lang niet overal, buien zijn nu eenmaal grillig van karakter.
Foto: Karin Broekhuijsen, De Kiel, Drenthe.
Dat buien van plaats tot plaats of zelfs van buurt tot buurt vaak een behoorlijk verschil in intensiteit laten zien. Dit kwam ook terug in de windstoten. Terwijl het op veel plaatsen bleef bij afgewaaide twijgjes, braken even verderop halve bomen af zoals bijvoorbeeld langs de A1 tussen Amersfoort en Barneveld, of waaiden ze zelfs helemaal om zoals langs de A12 tussen Utrecht en Veenendaal. En zo waren er nog veel meer plaatsen met schade, zoals ook uitgebreid in het nieuws is geweest.
Het heftige weer leverde voor veel weerliefhebbers evenwel bijzondere beelden op.
©Meteo-Consult
Het hevige noodweer van vannacht heeft vooral in West-Brabant schade veroorzaakt. Hoogerheide, Woensdrecht en Ossendrecht lijken het zwaarst getroffen. Tientallen en mogelijk honderden auto's hebben deuken opgelopen door hagelstenen zo groot als golfballen. Ook ramen, tuintafels en rolluiken sneuvelden. En verder is een onbekend aantal vogels dodelijk getroffen door de hagel. In Hoogerheide liggen tientallen dode merels en kauwen op straat.
Takken
De gemeente Woensdrecht roept inwoners op om de straten en stoepen schoon te maken. De buien hebben zo veel bladeren en takken losgerukt dat hele straten groen zijn geworden. Door al het groenafval op straat vreest de gemeente Woensdrecht dat de straatputten kunnen verstoppen en dat leidt dan mogelijk tot wateroverlast.
Interpolis
Verzekeraar Interpolis in Tilburg moest 180 man personeel inzetten om de schadetelefoontjes van particulieren over de storm af te handelen. Volgens een woordvoerder komen vijf keer zo veel meldingen dan normaal binnen van schade aan huizen. Ondernemers melden drie keer zoveel schade aan bedrijfsgebouwen. Daarnaast komen veel meldingen binnen van schade aan personenauto's door afgewaaide takken. De verzekeraar heeft uit de agrarische sector al 200 claims binnen.
Het gaat daarbij voornamelijk om schade aan de gewassen. Interpolis verwacht dat het aantal claims van boeren tot 500 oploopt met een schadebedrag van in totaal 1,5 miljoen euro. De meeste meldingen komen uit de kuststreek en het gebied rond het IJsselmeer.
©Omroep Brabant | Gewijzigd: 3 februari 2017, 09:10 uur, door Joyce.s
De wind was dinsdagochtend in Schipluiden zo sterk dat een loodzware twintigpersoonskano vanuit een berging op een kruispunt belandde. Menskracht schoot tekort maar een politiewagen was wel sterk genoeg om het vaartuig naar de kant te slepen. De agenten bonden de boot voor alle zekerheid aan een boom vast, aldus een woordvoerster van de politie.
De politie en de brandweer van de regio Haaglanden kregen in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer 648 meldingen van overlast door het noodweer. Het betrof omgewaaide bomen, blikseminslag, wateroverlast en inbraakalarmen die afgingen. Wegen werden afgesloten, omdat de riolering het water niet kon verwerken. De A20 was korte tijd dicht, omdat er bomen op waren gewaaid.
©AD
Met 75 duizend was het aantal bliksemontladingen maandagnacht en dinsdagochtend 'bijzonder groot'. Toch is het net geen record, meldt het KNMI, dat op 17 juli 2004 ongeveer tachtigduizend ontladingen registreerde.
Vrijwel het hele land had maandagnacht en dinsdagochtend te maken gehad met zwaar onweer. Onder meer het hoge aantal bliksemontladingen en de lokaal zeer hevige neerslag, met hagel en zware windstoten, maakten de weerssituatie volgens het weerinstituut 'uitzonderlijk'. Spoor- en wegverkeer ondervond erg veel overlast.
Bij het KNMI kwamen veel meldingen van hagel binnen, met name uit de omgeving van Woensdrecht. Sommige hagelstenen hadden een diameter van drie tot vijf centimeter. De meeste neerslag viel in een strook van Zeeland naar de Noordoostpolder, waar op een aantal plaatsen veertig tot ruim vijftig millimeter neerslag viel.
Het weerstation op Schiphol registreerde de hoogste waarden als het gaat om neerslag en windstoten. Tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 07.00 uur viel er 49.9 millimeter.
©De Pers
Het onweer heeft maandagavond en -nacht behoorlijk huisgehouden in Haarlemmermeer. Tientallen bomen gingen door de storm om en kwamen op wegen terecht. Enkele keren rukte de brandweer uit voor blikseminslagen.
Op Schiphol zijn enkele vliegtuigen naar Duitse luchthavens uitgeweken en mocht in totaal twee uur lang niet op de platforms worden gewerkt vanwege het gevaar voor blikseminslagen.
Even na middernacht werd voor het eerst zo'n afhandelingsverbod afgekondigd voor 50 minuten. Bagagemedewerkers, technici en vooral tankauto's mochten niet bij de toestellen hun werk doen. Later in de nacht werd nog een verbod van 40 minuten en een van een half uur afgekondigd door de luchthaven. Omdat er in de nacht weinig vliegtuigen aan de gates staan, viel die overlast mee. Maar ook bij de vrachtvliegtuigen mocht niet worden geladen. Wel mochten toestellen landen en opstijgen, maar toch zijn enkele vliegtuigen naar het buitenland uitgeweken. Bij vrachtstation 6 kampte men dinsdagochtend nog met wateroverlast.
De brandweer is in ieder geval uitgerukt voor blikseminslagen op Cronenstein en Sicilliano in Nieuw-Vennep, Rottumeroog in Hoofddorp en Wolgrasstraat in Lisserbroek. Hoe groot de schade daar was, kon de brandweer niet vertellen. Verder gingen er bomen om door de storm en kwamen over de weg te liggen. Dat was onder meer het geval op de snelwegen A4 en A44 en in de dorpskernen Zwanenburg, Badhoevedorp, Rijsenhout, Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Op het Edelenburg in Hoofddorp zelfs twee keer. Bomen op het spoor leidden vanochtend tot vertragingen rond Haarlem.
bron: Haarlemsdagblad
Hieronder vindt u een aantal gegevens over de onweersbuien die in de nacht van 25 op 26 mei over ons land trokken, samen met een kaartje waar de bliksemintensiteit in te vinden is.
Totaal ontladingen: 98.576
Verticaal: 3.200
Horizontaal: 95.376
Piek: 03:50-03:55 met 1.887 totaal aantal ontladingen binnen dat tijdsbestek. Het echte onweer barstte los rond 01:45. Tussen 01:45 en 02:15 stijgt het totaal aantal ontladingen per 5 minuten van 300 naar 1000. Na 04:30 zitten we voor het eerst weer onder de 1.000, daarna dooft het langzaam uit. Rond 06:00 zitten we weer onder de 300 ontladingen in 5 minuten. Rond 06:30 alweer onder de 100 en om 07:15 onder de 10.
De kleuren wijzen op gebieden waar een bepaalde hoeveelheid ontladingen per 5 minuten per 2,5x2,5 km hebben plaatsgevonden. Dus in het rode gebied hebben per 2,5x2,5 km binnen 5 minuten meer dan 30 ontladingen plaatsgevonden. Er is dus lokaal sprake geweest van zwaar onweer.
©Weeronline
Bomen in Amersfoort hebben zwaar te lijden gehad onder de storm in de nacht van maandag op dinsdag. Ongeveer driehonderd bomen zijn omgevallen en meer dan drieduizend bomen hebben kruinschade opgelopen. De gemeente waarschuwt wandelaars en anderen voor vallende takken in parken en bosgebieden.
Op dit moment zijn ruim 125 medewerkers van verscheidene aannemers bezig met het weghalen van omgevallen bomen en loshangende takken. Volgens de gemeente duurt de klus weken In de stad aan de Eem vielen niet alleen bomen om. Ook zeven lichtmasten gingen neer.
©De Pers