Bij aardverschuivingen als gevolg van zware regenval zijn in Myanmar zeker elf doden gevallen. Dat hebben de Myanmarese staatsmedia gemeld.
De doden vielen woensdag en donderdag in de regio Mogok, dat wordt geteisterd door zware regenval. Door de aardverschuivingen stortten verschillende huizen in. Het waterpeil steeg op sommige plaatsen een meter. Mogok staat bekend om zijn rijkdom aan waardevolle stenen zoals robijnen en saffieren.
Ook het zuidwesten van Myanmar, dat vorige maand werd getroffen door cycloon Nargis, heeft zware regenval te verduren gehad. Die bemoeilijkt de hulpverlening aan de slachtoffers van de cycloon. Ongeveer 78.000 mensen verloren volgens de regering het leven door de cycloon, terwijl 56.000 mensen nog worden vermist.
©Hln | Gewijzigd: 22 februari 2017, 15:58 uur, door Joyce.s
Een ambtenaar zegt dat grondverschuivingen en huisinstortingen die door zware regens worden veroorzaakt hebben minstens 14 mensen gedood en meer dan 50 anderen verwond.
Tayeng zegt dat de doden waarschijnlijk zal oplopen aangezien de reddingsinspanningen verdergaan. De moessonregens zijn gewoonlijk in India vanaf Juni tot aan September.
©onweer-online
Door hevige regenval veroorzaakte aardverschuivingen, instortingen en overstromingen hebben in het noordoosten van India aan ten minste 21 mensen het leven gekost. Tientallen mensen raakten gewond en zeker veertigduizend raakten dakloos.
Het noodweer trof de deelstaten Arunachal Pradesh, waar zeventien mensen de dood vonden, en Assam, waar vier doden werden gemeld. In de hoofdstad van Arunachal Pradesh, Itanagar, werden de bewoners van bijna driehonderd lemen hutten meegesleept door het water van de buiten de oevers getreden rivier de Dikrong. In Assam stonden ongeveer 120 dorpen onder water.
De regen begon donderdag en was zo hevig dat reddingswerkers pas zaterdag hulp konden bieden. Veel getroffen gebieden zaten zondag nog zonder drinkwater en stroom.
©De Pers