Ontwikkeling boven Kleve zou mooi zijn, dan zien we het zo en zo op afstand misschien weerlichten en horen donderen op afstand zodra de schemering intreden zou, en dan hopen dat het hier helder en lekker zwoel blijft. Heerlijk toch? | Gewijzigd: 8 april 2009, 21:18 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Ontwikkeling boven Kleve zou mooi zijn, dan zien we het zo en zo op afstand misschien weerlichten en horen donderen op afstand zodra de schemering intreden zou, en dan hopen dat het hier helder en lekker zwoel blijft. Heerlijk toch?
Nou zoals t er nu voorstaat gaan wij richting Kleve
En vanaf dan de soundings van vooral Essen, maar ook Emden, Idar Oberstein en De Bilt volgen om te kijken hoe atmostfeer er echt uit ziet en hoe goed dit met GFS overeenkomt. ( http://62.202.7.134/hpbo/sounding_europe.aspx )
Krijgen we hier in het utrecht ook nog wat mee? | Gewijzigd: 9 april 2009, 09:34 uur, door Boxer
In een naar zuid krimpende hoogtestroming wordt geleidelijk aan zachte onstabiele lucht naar onze streken gevoerd. Verantwoordelijk daarvoor is een naderende maar stagnerende trog in de hoogte. Deze trog lijkt ons nooit te gaan bereiken. Integendeel, een afsplitsing van deze trog lijkt zich te gaan inzetten met ULL tegen het weekend over het M.Zeegebied.
Aan de grond is er sprake van een al even stagnerend en golvend KF net west van de Lage Landen. De zachte lucht bereikt ons morgen reeds in de hoogte (T850 boven +5) achter overtrekkend WF. Het zal echter pas vrijdag zijn dat ook aan de grond het echt warm wordt met 20+ op diverse plaatsen. Door de zuidelijke stroming is het vochtgehalte echter meteen van die aard dat vrije convectie kan plaatsvinden, vooral in de gebieden met sterkste opwarming en dit meerbepaald op vrijdag. Echt veel andere triggermechanismen zijn er anders niet te bespeuren, al lijkt wel sprake te zijn van enige grond convergentie in een zwakke TW-tong over E-NL in GFS.
Door de geringe shear zal het blijven bij wat klassiek warmteonweer zonder meer. we moeten ergens beginnen…
Donderkopsite
Waar ook de temperaturen morgen en zaterdag het hoogst zijn. het westen krijgt al eerder afkoeling uit het z.westen dus wind van zee. dus zal het tot ver in het oosten plaatsvinden. en misschien wel geheel bij onze oosterburen.
Zo als de kaarten er nu voor liggen gaat het niet geschieden.maar gaat meer oostelijk.
Grtz/....