Is het een keer iets te koud in deze jaargetijde (nou te koud) wat dacht je van eerdere tijden met 6 week vorstverlet en toen vroor het nog wel ff strenger dan deze kwakkel vorstje.
Ze kunnen nog geen 2 dagen juist voorspellen laat staan maanden vooruit aan deze berekeningen hecht ik 0% waarde. en makers van deze soort grafieken is pure energy en tijd verspilling.
Grtz/..
Ik ben het met mijn voorganger eens. ze kunnen nog zulke leuke kaartjes verzinnen, maar geloven degene die die kaartjes maken zelf wel dat het in mei en juni koud is? Daarmee bedoel ik met name overdag.
Aan die kaartjes te zien, moet het in april, mei en juni ongeveer net zo koud zijn als februari en maart? Als dat zo is, ben ik de paashaas. | Gewijzigd: 19 februari 2009, 17:11 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Twaalf-tien-achtenzeventig
Ze gaan uit van de normale waarden voor april, mei en juni. Stel dat die ongeveer gemiddeld uitkomen rond de 14 graden en je ziet op die plaatjes een blauwe kleur dan moet je er 0.5 tot 1.5 graden afhalen. Dus er blijft dan 12.5 tot 13.5 graden over en geen winterse temperaturen zoals iedereen denkt.
In juli zie je dat het oranje gekleurd is en dat betekend vanzelfsprekend dat de temperatuur warmer is dan het gemiddelde van juli. (0 tot 0.5 graden).
Er zijn tegenwoordig zoveel kaarten met voorspellingen dat de kansen automatisch ook groter worden dat er sommige dicht bij het vuur zitten.het zelfde geld voor die massa aan weermannen op tv en radio. elk heeft bijna een andere voorspelling of verwachting. dat maakt het moe en ongeloofwaardig.
Weken of maanden vooruit voorspellen is op de gok zoals de kaarten er nu bijliggen en er een computer analyse laten berekenen. menig weerman zij vorig jaar dat er in het najaar een hittegolf zou komen. men ging uit van van jaar daarvoor waar we 2 0f 3 hittegolven hadden in 1 jaar. en wat hadden we vorig jaar. ja idd een slechte zomer met wateroverlast. en buiten zit weer s,avonds zat er niet in d.m.v steeds afkoelende oostwinden.
Er is tegenwoordig geen zomer of winter met voorgaande gemiddelde meer te vergelijken. door de opwarming krijg je een heel andere gedrag. i.v.m extremen op relatief kleine afstand. dus zeg ik op mijn beurt dat ze vanaf nu opnieuw jaargemiddelden opnieuw moeten vastleggen. en dan nog is dat geen gegeven.
Echte zomers en winters hebben velen niet meegemaakt. zoals het voor de jaren 80 was. dat hebben we al jaren niet meer. dus zullen ze opnieuw moeten yken. we hadden toch ook in het verleden een ijstijd. onze aardbol is al zolang hij bestaat onderhevig van klimaat verschuiving. en door bebouwing en infrastructuur door de jaren heen steeds kwetsbaarder geworden. een voorbeeld ik ken situaties met 1 mtr a 2 mtr sneeuw daar was toen goed mee te leven. maar zal je deze situatie nu krijgen dan ligt heel nederland plat. dat zie je al als er 2 a 5 cm sneeuw valt.
En laten we eerlijk wezen de natuur laat zich niet voorspellen. alleen blijven er grafieken die bij toeval in de buurt zitten. net als een staatslot. zijn er meer trekkingen dan hebben er meer kans op een prijs.
Maar we moeten gewoon zien wat elke winter en zomer brengt. en kan je er meenst achteraf over oordelen.natuurlijk blijven er aanknoop punten waaraan men kan voorspellen. bv een stormdepressie. maar dan nog is de koers nooit 100%
Grtz/..