Maandag/Dinsdag is het spannend. Een diepe depressie die as. dinsdag over onze regio zal trekken kan gaan zorgen voor veel wind, regen en sneeuw.
De laaste modellen suggereren dat de kern van deze depressie over het zuiden van ons land zal trekken. Voor ons zal dit betekenen dat er in het zuiden nog wel kans is op windstoten, maar waarschijnlijk zonder veel erg. In het Noorden is de mogelijkheid op sneeuw niet uitgesloten en moeten we toch voorzichtig rekening houden met een grotere hoeveelheid sneeuw.
Ook zijn verschillende parameters niet onbelangrijk. Zo is de windshear niet onbelangrijk zeker omdat er mischien toch wat onstabiliteit is. Dit is ook terug te zien in verschillende indices als SCP en STP.
Zoals het er nu uitziet krijgen we te maken met (natte) sneeuw in het noorden en elders veel regen, samen met een stevige wind waarbij uitschieters mogelijk zijn. We gaan het geheel echter goed in de gaten houden want zou deze storing een stuk zuidelijker gaan langstrekken, kon er wel eens een flink pak sneeuw vallen. Ook als de storing een flink stuk noordelijker kwam zou het interresant zijn omdat we dan wel eens een flinke storm konden verwachten.
Na passage van deze storing word er dinsdag avond koudere lucht aangevoerd en is het goed mogelijk dat er vooral in het oosten de regen over zal gaan in sneeuw. Hierbij is het goed mogelijk dat er zeker in hogere delen van limburg en ook de ardennen een sneeuwdek gevormd word.
© http://www.pietberger.nl
Sneeuwval in het noorden van het land en ongevallen op andere plekken hebben dinsdag geleid tot een drukke ochtendspits. Rond 08.15 uur stond er 400 kilometer file op de Nederlandse snelwegen, meldde de ANWB.
Rondom de stad Groningen staan de wegen vol. Het heeft daar gesneeuwd. Automobilisten hebben hun snelheid daarop aangepast waardoor er files zijn ontstaan op zowel de ringweg als op de A7 en de A28. Op de A4 ter hoogte van het Ringvaartaquaduct zijn in beide richtingen ongevallen gebeurd. In de richting Amsterdam staat zo'n 20 kilometer file, de andere kant op richting Den Haag staat het verkeer vast over een lengte van 10 kilometer.
Verkeer dat omrijdt via de A44 komt ook daar in een file terecht, aldus de ANWB.
©Nu.nl
Vandaag wordt rond half drie in Vlissingen een waterstand verwacht van 3,50 meter boven NAP. Deze waterstand ligt twintig centimeter boven het waarschuwingspeil van 3,30 meter boven NAP.
Daarnaast wordt windkracht 8 voorspeld vanuit het noordwesten. Beide Zeeuwse waterschappen hebben daarom de staat van paraatheid ingesteld.
Uit veiligheidsoverwegingen worden de coupures bij Vlissingen gesloten en de Panoramaweg bij Breskens en de havenweg bij Walsoorden afgesloten.
Morgenochtend gaan medewerkers van de waterschappen met laag water de kust en dijken inspecteren.
bron: pcz.nl
Natte sneeuw kan dinsdagmiddag en -avond het verkeer in het zuidoosten van het land parten spelen. De winterse neerslag kan problemen opleveren bij het zicht op de weg.
Met de gladheid zal het wel meevallen, al is die lokaal wel mogelijk. Dat zei een woordvoerster van het KNMI dinsdagmiddag.
De neerslag trekt dinsdag vanuit het noordwesten dwars over het land weg. De komende nacht klaart het overal op. Het is in het noorden kouder dan in het zuiden. Het verschil is vrij groot: 7 of 8 graden Celsius in het zuiden en rond het vriespunt in het noorden.
Woensdag in de loop van de dag doet een nieuwe storing het land aan. Ook deze komt uit het noordwesten. Omdat de temperatuur 's nachts rond het vriespunt schommelt, blijft de kans op natte sneeuw groot.
© ANP | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:07 uur, door Joyce.s
Hoog water heeft vanmiddag in de haven van Breskens voor flinke wateroverlast gezorgd. Kades bij de haven liepen onder water.
Vissersboten die lagen afgemeerd leken werden volledig omringd door water, bankjes verdwenen bijna onder water en bij het KNRM-bemanningsverblijf stond het water tot aan de voordeur. Het waterschap sloot de Panoramaweg uit voorzorg af.
De beide Zeeuwse waterschappen staan vanwege de hoge waterstand paraat. Morgen zal worden geïnventariseerd of er schade is ontstaan aan de kustlijn.
bron: hv zeeland