Zware windstoten hebben vrijdagochtend her en der overlast veroorzaakt. Zo vielen op drie locaties bomen op het spoor. Dat gebeurde bij het Zuid-Limburgse Bunde, bij Nieuw Vennep en bij Den Haag Mariahoeve. Volgens spoornetbeheerder ProRail vallen de treinvertragingen mee.
Tussen Nieuw Vennep en Leiden Centraal reed een trein tegen een forse tak. Het treinverkeer werd daarna korte tijd stilgelegd. Door een boom op de rails bij Den Haag Mariahoeve rijden er voorlopig minder treinen tussen Leiden, Den Haag HS en Rotterdam Centraal. Op drie andere plaatsen op het spoor zijn bovenleidingen beschadigd. Daardoor rijden er tussen Almere en Weesp geen treinen.
Het vliegverkeer op Schiphol heeft eveneens last van de rukwinden van tot wel 100 kilometer per uur. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van zeker anderhalf uur omdat niet alle start- en landingsbanen gebruikt kunnen worden.
In Rotterdam ging de wind eveneens te keer. Bewoners van een flat aan Zevenkampsering moesten hun woning verlaten nadat een stuk muur naar binnen was gewaaid. Op de Mathenesserdijk zijn van een flat bloembakken gewaaid en op een supermakt terecht gekomen. Verder zijn veel takken, schuttingen, dakplaten en ander materiaal losgeraakt en op straat terechtgekomen.
©De Pers
Zware windstoten hebben vrijdagochtend overlast veroorzaakt. Het vliegverkeer op Schiphol is vertraagd als gevolg van het omstuimige weer. De rukwinden tot 100 kilometer per uur zorgen voor vertragingen van zeker anderhalf uur, omdat niet alle start- en landingsbanen kunnen worden gebruikt.
Overlast Amsterdam
Ook in Amsterdam is er overlast. Zo waaien op de Veemkade in Zeeburg dakplaten van een gebouw. Op de Herengracht zijn dakpannen weggewaaid en op de Jan van Galenstraat is een reclamebord door de achterruit van een auto gewaaid. Op de Overtoom is een grote glasplaat van een reclamzuil gesneuveld als gevolg van de harde wind.
Overlast Provincie
Daarnaast zijn er meldingen van omgewaaide bomen onder meer in Uithoorn bij de Randweg Oost en op het spoor bij Nieuw-Vennep. Daardoor is het treinverkeer korte tijd gestremd geweest. In het Noorden van de provincie gaat het om zeker twintig omgewaaide bomen.
Op de A7 bij Wijdewormer is een vrachtwagen met aanhanger gekanteld. Een rijstrook is vervolgens afgesloten, waardoor een grote file ontstond. Hoe lang de berging van de vrachtwagen nog gaat duren is niet bekend. Over de toestand van de vrachtwagenchauffeur evenmin.
©RTVNH
Foto is met toestemming verkregen van Stormchaser.
Aan de Brouwersvaart in Haarlem waaide vrijdagmorgen even voor tien uur een lange bouwsteiger om. De steiger stond opgebouwd langs een aantal woningen. Niemand raakte gewond bij het instorten..
Als gevolg van de hevige wind werkten de schilders van schildersbedrijf Weening deze dag toch al niet op de steigers, vertelt een van hen. ,,We stonden eronder. Ineens hoorden we gekraak en zagen we naast ons de steigers om gaan. Die lantaarnpaal daar zorgde ervoor dat deze geparkeerde auto geen schade had.''
Direct werd de brandweer ingeschakeld om vast te stellen hoe het steigerwerk dat nog wel overeind stond, alsnog gezekerd kon worden en of het puin kon worden geruimd. De steigers waaiden vermoedelijk om, omdat er bouwdekzeilen aan bevestigd waren. Ondanks de storm waren die niet verwijderd.
Milieuplein dicht door vlagen
Het milieuplein in Haarlem, waar afval kan worden afgegeven aan de Ir. Lelyweg, is sinds vrijdagochtend 10 uur dicht. Harde windvlagen maakten het plein ontoegankeljik. Zodra de storm in hevigheid afneemt gaat het milieuplein weer open.
©Haarlems Dagblad
Een korte maar hevige storm heeft vrijdagmorgen in de regio Uden-Veghel voor flink wat overlast en schade gezorgd. Op verschillende plaatsen gingen bomen tegen de vlakte. Vrachtwagens op de A50 dreigden om te waaien en kozen voor een schuilplek onder viaducten. Bij de Poort van Veghel werden verschillende auto's beschadigd door rondvliegende bouwmaterialen.
Aan de Leeuweriksweg in Uden waaide een grote boom tegen een huis. Foto Peter van Erp/BD
Bron:BrabantsDagblad
Het verkeer heeft vrijdag last van krachtige windstoten met snelheden tot 100 kilometer per uur. De ANWB meldt omgewaaide bomen en 'opvallend veel' gekantelde vrachtwagens, onder meer op de A7, A12 en A28. Vanwege bomen op het spoor rijden er ook minder treinen.
Rond 10.40 uur kantelde een Duitse vrachtwagencombinatie op de A12 bij Nieuwerbrug. De rijbaan richting Den Haag is volledig geblokkeerd, meldt het Korps Landelijke Politiediensten. Rond het middaguur staat het verkeer over negen kilometer vast. Op de A28 ontstond een file van vijf kilometer tussen Zwolle-Noord en de brug over de IJssel nadat een aanhanger van een vrachtwagen was gekanteld.
Eerder in de ochtend kantelde een aanhanger van een vrachtwagen op de A7, tussen het knooppunt Zaandam en Wijdewormer. Een deel van de rijbaan werd afgezet. Op dezelfde weg, tussen Heerenveen en Zurich, was nog een afsluiting nodig vanwege een gekantelde vrachtwagen. Daar kon het verkeer omrijden via de N31.
Vanwege omgewaaide bomen is ook op de A20 in de richting Hoek van Holland een rijstrook afgesloten tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam Prins-Alexander. De rijksweg N57 op het Zeeuwse Walcheren tussen Kamperland en Burgh-Haamstede is voor de zekerheid in beide richtingen dicht vanwege de harde wind.
Ook treinreizigers ondervinden hinder van de weersomstandigheden. Door bomen op het spoor rijden er minder treinen op diverse trajecten. Tussen Leiden Centraal, Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Centraal kan de vertraging oplopen tot een halfuur. Dat geldt ook voor het traject tussen Utrecht Centraal en Naarden-Bussum, maar tussen Arnhem en Zutphen loopt de vertraging zelfs op tot meer dan een uur. Vanwege een boom op het spoor rijden er geen treinen tussen Arnhem en Dieren.
Bron:Nieuws.nl
De harde wind zorgt in de regio Rijnmond voor veel overlast. Alle terminals in de haven blijven tot nader order dicht. Om opstoppingen te voorkomen wordt ladende en lossende truckers aangeraden een parkeerplek te zoeken.
Ook de loodsdiensten hebben hun werk gestaakt. Er worden geen boten meer de haven binnengeloodst. Verder zijn bij de Short Sea Terminal aan de Eemhaven lege containers omgewaaid en raakten trossen los van schepen die lagen afgemeerd.
Door de storm ging de Spijkenisserbrug bijna een uur lang niet meer dicht. Dat euvel is inmiddels verholpen. Verder is in Rotterdam, op de Kralingseweg een boom op een huis gewaaid.
Bewoners van een flat aan Zevenkampsering moesten hun huizen uit nadat een stuk muur naar binnen was gewaaid. Op de Mathenesserdijk zijn van een flat bloembakken gewaaid en op een supermakt terecht gekomen. Verder zijn veel takken, schuttingen, dakplaten en ander materiaal losgeraakt en op straat terechtgekomen.
Op Rotterdam Airport moesten vanmorgen drie vluchten uitwijken naar Antwerpen en Eindhoven. Per vlucht wordt nu bekeken of er geland of vertrokken kan worden.
Weerkundigen hebben windstoten tot ongeveer 100 km/uur gemeten. Vanmiddag neemt de wind volgens de meteorologen iets in kracht af; boven land blijft hij matig tot vrij krachtig, maar in de kustprovincies krachtig tot hard en aan zee stormachtig.
Bron:RTVRijnmond
Basisschool De Petteflet in Tilburg moest worden ontruimd omdat de pannen van het dak waaiden; een paar kwamen in de klassen van de bovenbouw terecht. Van de 170 kinderen zijn er zoveel mogelijk naar huis gestuurd. Verder waaide in Tilburg een aluminiumplaat van het Stadskantoor.
©Rtl4
Winkelend publiek moet vrijdagochtend toch wel even raar hebben opgekeken. Door de hevige storm die momenteel over ons land raast is de dakbedekking van een pand aan de Generaal Cronjestraat in Haarlem los komen te zitten en even na tienen naar beneden gewaaid.
De dakbedekking is tegen de luivel en feestverlichting van de winkelstraat aangekomen zodat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voortgedaan. Brandweer en politie zijn ter plaatse gekomen om de situatie te bekijken. Een schoorsteen is door de klapperende dakbedekking ook los komen te zitten maar er is geen gevaar dat deze naar beneden komt.
Een dakbedekkingsbedrijf is momenteel ter plaatse om de schade aan het dak te herstellen.
©Haarlems Dagblad | Gewijzigd: 21 november 2008, 14:08 uur, door Kikimero
De hulpdiensten in de regio Rijnmond hebben hun handen vol aan de harde wind. Daken raken los en ook de scheepvaart heeft veel overlast van het stormachtige weer. Er worden voorlopig geen schepen meer de haven ingeloodst.
In de Schakelweg in Hoogvliet waaide het dak van zes woningen. Daarbij raakte een vrouw gewond door een stuk van een plaat. Zij moest naar het ziekenhuis. De brandweer onderzoekt of er asbest is vrijgekomen. Aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam moesten twintig mensen hun flat uit omdat de pui van het gebouw eruit was gewaaid. Er dreigen glasplaten te vallen.
Overal in de regio zijn bomen omgewaaid, zijn er problemen met vlaggenmasten, komen platen van gebouwen, vallen feestverlichting en verkeerslichten naar beneden en waaien er bloembakken van balkons. Ook lagen in Hellevoetsluis afvalcontainers en schuttingen op de weg. Net als in de Rijnmond hebben de politie en brandweer in Zuid-Holland-Zuid het druk. Daar waaiden ook de nodige bomen om.
Haven Rotterdam heeft last
De Rotterdamse haven heeft ook hinder van de harde wind. Bepaalde schepen, zoals grote vaartuigen of schepen die chemicaliën vervoeren, mogen de haven niet in. Dat zei een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam.
Veel kapiteins hebben de hulp ingeroepen van sleepboten. De golven zijn echter hoog, waardoor de loodsen moeite hebben hun werk te doen. Op andere plekken duwen slepers grote containerschepen tegen de kant aan, omdat ze anders niet kunnen blijven liggen. Ook schoten bij boten de trossen los. Een schip ramde vervolgens het reddingswerk bij de kade. Bij het bedrijf RST is een stapel containers omgevallen. Daarbij raakte niemand gewond.
Vliegtuigen wijken uit
Rotterdam Airport ondervindt flinke hinder van de forse wind. Doordat deze haaks op de landingsbaan staat, is het lastig om veilig te landen. Piloten van verschillende toestellen hebben daarom besloten uit te wijken naar andere luchthavens. ,,De eerste vlucht is hier rond twaalf uur geland'', aldus een woordvoerder.
Twee toestellen van de Belgische maatschappij VLM zijn uitgeweken naar Antwerpen, een kist van Transavia is geland op Eindhoven Airport. ,,Dat is de keuze van de piloten zelf'', benadrukt de zegsman. Volgens hem is onzeker wanneer er weer volgens planning wordt gevlogen. Rotterdam Airport handelt normaal gesproken dagelijks zo'n vijftig commerciële vluchten af.
ANWB verwacht drukkere avondspits
De ANWB verwacht zo'n 350 kilometer file tijdens de avondspits, 100 kilometer meer dan normaal. De drukkere spits heeft te maken met voorspelde winterse buien en een harde wind, aldus de ANWB.
foto's: afgevallen dak in Hoogvliet | Gewijzigd: 21 november 2008, 14:05 uur, door Kikimero
Op verschillende plaatsen in Rossum heeft de herfststorm die vrijdagochtend over de Bommelerwaard trok, schade aangericht. Bij de brandweer zijn verschillende meldingen binnengekomen van stormschade. Zoals in de Koningstraat, de Slotselaan en de Waaldijk. Er zou in de buurt van de dijk een boom deels omgewaaid zijn en boven een woning hangen. De hoogwerker van het korps Neerijnen-West is opgeroepen.
Foto Cor de Kock
Ook in Aalst, aan de Eendenkade is schade gemeld. Evenals in de Vreedstraat in Bruchem. Ook aan de Waaldijk in Hurwenen was het raak. De Bommelse binnenstad was aan het einde van de vrijdagochtend even moeilijk te bereiken omdat er een grote tak afgewaaid was en dwars over de Steenweg lag. De brandweer rukte uit vanuit de nabijgelegen kazerne
Bron: Brabants Dagblad
Twee aluminium gevelplaten van het stadhuis in Den Haag zijn vrijdag door hevige rukwinden losgetrokken en van zo'n drie meter hoogte op straat gevallen. Een derde gevelplaat raakte los en is verwijderd. De platen die zijn losgeraakt, hebben een afmeting van een bij twee meter, en bevonden zich aan de kant van de bibliotheek. Niemand raakte gewond, zegt een woordvoerder van de gemeente.
Bij het stadsdeelkantoor Ypenburg deed zich aan het eind van de ochtend een soortgelijk incident voor, toen enkele glasplaten op straat vielen. Ook daarbij is niemand gewond geraakt. De gemeente laat onderzoeken hoe het kon dat de platen loslieten. In het verleden leidde stormachtige wind niet tot problemen, zegt de woordvoerder.
Ook het stadskantoor in Alkmaar verloor vrijdagochtend door krachtige windstoten een glazen plaat. Deze had een afmeting van drie bij zeven meter. Voorbijgangers werden op tijd gewaarschuwd, zodat ook hier geen gewonden vielen.
Bron: Nieuws.nl
De storm heeft vooral vanmorgen verschillende brandweerkorpsen in het Groene Hart druk beziggehouden.
,,Het was er in enen,’’ verwoordt een medewerker van de meldkamer Gouda de komst van de eerste najaarsstorm van 2008.
In eerste instantie moesten brandweerkorpsen in Zuid-Holland met name aan de slag in de kuststreek. Later in de ochtend trok de storm meer oostwaarts het land in en werd het voor onder andere brandwachten in en om Gouda ‘hectisch’. ,,Het was een gekkenhuis op een gegeven moment. We hebben extra mensen op moeten roepen, klinkt het aan het begin van de middag vanuit de meldkamer. Het beeld van de storm wijkt volgens een observatie daar niet af van eerdere varianten: veel omgewaaide bomen, afgebroken takkenn en er werden dit keer wel opvallend veel scheefhangende lichtmasten aangetroffen.
Plaatsvervangend postcommandant Kees Ruigrok van de brandweer Woerden vertelt dat de korpsen van zijn stad en die van Zegveld en Kamerik, een uurtje of wat lekker bezig zijn geweest.
Grote calamiteiten bleven uit in Woerden en omstreken. ,,We hebben een aantal bomen van de weg gehaald en hier en daar wat dakpannetjes teruggelegd.’’
Bij de Alphense brandweer waren tot 14 uur 21 meldingen binnengekomen van met storm samenhangende overlast. ,,Het ging daarbij vooral om klassieke meldingen over losgeraakte dakpannen en afgebroken takken tot een boom die op een woning aan de Van Boetzelaerstraat dreigde te vallen,’’ vertelt commandant Hans Zuidijk. Die boom is geveld. Ook was de brandweer Van Alphen vanmiddag nog druk met het stabiliseren van een dak van een firma aan de Bedrijfsweg. ,,De verwachting is dat de storm nog even voortduurt.’’
Bron:AD.nl
De eerste inval van koude lucht van de nog niet eens begonnen winter heeft zich vanochtend met veel geweld afgespeeld. Vooral in het westen van het land nam de wind aan zee korte tijd tot stormkracht toe, windkracht 9. Op de windpaal van Meteo Consult bij Zandvoort werd korte tijd een windkracht 10 gemeten (97 kilometer per uur) met een windstoot van 124 kilometer per uur. Van de KNMI-stations noteerde IJmuiden met 90 kilometer per uur ook windkracht 10 en een maximale windstoot van 119 kilometer per uur als hoogste uitschieter. Verder viel vooral in het noorden en oosten van het land de eerste sneeuw van de winter. In Drenthe bleef de sneeuw tijdens zwaardere buien zelfs op de snelwegen al even liggen.
Op de analaysekaart van vanochtend 10 uur was het lagedrukgebiedje, behalve als een radarecho, ook als een deuk in de isobaren terug te vinden. Vooral boven het westen en zuiden kneep het isobarenveld waardoor het daar korte tijd ging stormen.
De plotselinge storm in het westen van het land leverde meteen ook veel schade op. In Purmerend vloog alles door de straten heen, zo mailde een waarnemer ons. Reclameborden waaiden van panden, fietsen en containers bleven niet op hun plaats en het werd meteen een grote rommel. Uit andere plaatsen in het westen van het land kwamen meldingen van onder meer omgewaaide bomen en verkeersborden, afgerukte dakplaten en omgewaaide schuttingen. Hier en daar moesten wegen worden afgesloten. Het hoogtepunt van de wind in het westen viel rond 10 uur, daarna trok het smalle windveld naar het zuidoosten en deed ook de provincies Utrecht, Gelderland, Brabant en Limburg aan. Hoewel de windstoten daar minder zwaar waren dan in het westen, kwamen ook uit deze regio’s schademeldingen. Zo werd in de buurt van Oosterhout een deel van de snelweg afgesloten omdat er bomen op een van de rijstroken waren gewaaid. Op een aantal plaatsen in het land had ook het treinverkeer hinder van omvallende bomen.
Een omgewaaide boom in Zandvoort. Foto: John Dalhuijsen.
Een omgewaaide boom in Noordwijkerhout. Foto: Netty de Bruin.
De onverwacht sterke wind was gekoppeld aan een actieve buienstoring die over het noorden en oosten van het land naar het zuidoosten trok. Op de analyse van 10 uur vanochtend was die storing mooi terug te zien als een deuk in de isobaren (de lijnen van gelijke luchtdruk) boven het noordoosten van het land en de bijbehorende echo’s in het radarbeeld. Het kleine lagedrukgebiedje, waarbij deze buien hoorden, was er de oorzaak van dat de isobaren boven het westen van het land nog dichterbij elkaar kwamen te liggen dan ze al lagen. De wind kon daardoor extra toenemen en dat resulteerde in de plotselinge, kortdurende storm.
De storing van vanochtend, zoals hij op de radar zichtbaar was.
Erg zware windstoten
Verbazingwekkend, ook voor de meteorologen in de weerkamer van Meteo Consult, waren de zware windstoten waarmee de storm gepaard ging. Een aantal zaken heeft hierbij wellicht een rol gespeeld. Allereerst was de lucht vanochtend, op het moment van optreden van de storm, erg onstabiel. Koude lucht werd over een nog warme Noordzee aangevoerd en vooral op plaatsen waar buien vielen, deden zich sterke stijgbewegingen voor. Op het moment van het passeren van de storing over het noordoosten van het land bevond de zuidwestelijke helft van het land zich aan de linkeruitgang van een stroomversnelling in de straalstroom. Boven dit deel van Nederland werden op ruim 5 kilometer windsnelheden van 200 tot 210 kilometer per uur gemeten.
Op de A7 bij Wijdewormer kantelde een vrachtwagen vanochtend tijdens de storm. Foto: Rob Amoureus.
Storm op het strand in Zandvoort. Foto: John Dalhuijsen.
Nu is die linker uitgang in de meteorologie een beruchte plek, omdat juist daar extra stijgbewegingen worden gegenereerd. Waarschijnlijk was dit vanochtend ook de oorzaak van de vrij grote activiteit van de storing, die zich juist onder dit deel van de straalstroom bevond en over het noordoosten van ons land trok. Door de grote turbulentie in de atmosfeer is mogelijk een deel van de windsnelheid, die op grote hoogte in de atmosfeer potentieel voor handen was, in de zuidwestelijke helft van Nederland aan het aardoppervlak terechtgekomen, resulterend in de onverwacht zware windstoten die werden gemeten en niet waren verwacht.
De straalstroom boven Nederland, vanochtend om 10 uur. We bevonden ons aan de linker uitgang van een stroomversnelling boven de Noordzee, die zich bevond op de plaats waar de lijnen het dichtst bij elkaar komen.
Eerste sneeuw
Was het in het westen, midden en zuiden vanochtend enige tijd erg onrustig, in het noordoosten en oosten viel tijdens de passage van de storing zelfs de eerste sneeuw van het nieuwe seizoen die het land heel lokaal ook al even wit kleurde. Inmiddels is de storing verdwenen, maar stromen winterse buien vanaf de Noordzee het land binnen. Omdat de koudste lucht zich de komende 36 uur boven het noordoosten en oosten van het land ophoudt, lijken de buien daar het actiefst te zijn. In de rest van het land vallen eveneens buien, maar vooral in het zuidwesten zijn dat vaker regen- en hagelbuien, omdat de aangevoerde lucht daar minder koud is.
In De Kiel in Drenthe sneeuwde het vanochtend. Foto: Karin Broekhuijsen.
Nog een foto van Karin Broekhuijsen van de sneeuw van vanochtend in De Kiel.
Interessant ziet de situatie er nog steeds voor aanstaande zondag uit. Nadat in de nacht een sneltrekkende rug van hogedruk even wat rustiger weer heeft gebracht met opklaringen en vooral in binnenland lichte vorst, komt overdag vanuit het westen een storing dichterbij. De bewolking neemt dan toe, de wind draait naar zuidelijke richtingen en voert nog steeds koude, continentale lucht aan. De neerslag bereikt het westen ergens in de middag. Eerst valt die neerslag waarschijnlijk in de vorm van regen, later (als de neerslag verder het binnenland inkomt) gaat die regen over in sneeuw. Vervolgens lijkt het op veel plaatsen langere tijd aanhoudend te kunnen gaan sneeuwen, waarbij het regionaal ook wel even wit kan worden.
Details
Hoe het afloopt, is nog niet helemaal duidelijk. Het lagedrukgebied, dat de neerslag brengt, dringt in de nacht naar maandag en maandag overdag het land binnen en komt met het centrum ergens boven Nederland te liggen. Aan de noordkant wordt de wind dan tijdelijk oostelijk en lijkt het bij sneeuw te kunnen blijven. Aan de zuidkant draait de wind naar zuidwest tot west en wordt het waarschijnlijk regen. Omdat de details in deze behoorlijk belangrijk zijn, kunnen kleine verschuivingen op de weerkaarten voor maandag een heel ander weerbeeld opleveren. Na maandag lijkt het 1 of 2 dagen wat rustiger te worden met vorst in de nachten.
Bronnen: Meteo Consult, waarnemers
Volgens Epe Meteo waren er hedenmorgen windstoten tot 115 km/uur
Tijdens een zware bui met windkrachtsnelheden van 90 tot 115 kilometer per uur (windkracht 9 en 10) zijn vrijdagmorgen 21 november bij de regionale meldkamer van brandweer, politie en ambulance ruim 70 meldingen wegens stormoverlast binnen gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De meldingen betroffen voornamelijk omgewaaide bomen en afgewaaide takken, waardoor het verkeer gestremd raakte. Op de A50 bij parkeerplaats de Somp onder Klarenbeek (Apeldoorn) kantelde een aanhangwagen. Het verkeer raakte gedeeltelijk gestremd. Verder ontstonden er verkeersstremmingen door omgewaaide bomen op de Zuidweg in Heerde, de Sleutelbloem- en Marchantstraat in Apeldoorn, de A18 (afslag Wehl), de N335 onder Beek, de N317 in Laag Keppel, de Almeseweg in Vorden, de Covikseweg in Steenderen, en de Lochemseweg in Epse.
De Regionale Brandweer heeft deze ochtend de nieuwe procedure Extreme Weersomstandigheden uitgeroepen voor de NW-Veluwe en het gebied Epe, Voorst en Apeldoorn. Bij deze procedure worden alle brandweerkazernes in dat gebied bezet en worden de inkomende meldingen vanuit de meldkamer doorgezet naar de brandweerkazernes. Vanuit de kazernes wordt de hulpverlening plaatselijk uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen groenvoorziening of plantsoenendienst van de diverse gemeenten. Bron: Nunspeterpost.nl
De foto's zijn te vinden onder melding 2008
Prio 2 Weersoverlast Harderwijkerweg Hulshorst
Prio 2 Exstreem Weer-Kazerne Bezetten (Voor Cluster: veluwe zuid)
Diverse meldingen in Nunspeet.
Prio 2 Stormschade/Weersoverlast Oosteinderweg Nunspeet
Bomen over de weg. Gedeelte van de Oosteinderweg afgesloten.
Er hingen ook nog een paar gevaarlijke takken in de boom deze zijn met behulp van de Hoogw. van Harderwijk verwijdert.
Prio 2 Weersoverlast Elspeeterweg Nunspeet, Elspeet
Prio 2 Weersoverlast Eperweg Nunspeet, Epe
Foto:
Johan Siebeling
© Nunspeterpost.nl Brandweernunspeet.nl
Zoals in Emst waar een eik een boerderij totaal vernield heeft.
Hevige hagelbuien hebben gisteravond een dode geeist op de Tongerseweg in Epe, toen een automobilist in de slip was geraakt door de gladheid.
zie ook http://www.epe-meteo.nl