De Brusselse parken zullen vanaf deze namiddag en minstens tot dinsdag gesloten zijn voor het publiek. Dat meldt de Brusselse Gewestelijke dienst voor Leefmilieu. Reden voor de sluiting zijn de rukwinden tot 100 km/u die het KMI voorspelt.
Leefmilieu Brussel raadt iedereen ook aan de omgeving van de parken en bossen te vermijden en een veilige afstand te houden van bomen.
Aan de ingang van de Brusselse parken die niet fysiek afgesloten kunnen worden, zullen de parkwachters een bericht hangen om het publiek te waarschuwen. Na de storm zullen diezelfde parkwachters de bossen inspecteren en de eventuele schade opruimen. Pas als dat gebeurd is, gaan de parken weer open.
©Hln | Gewijzigd: 30 januari 2017, 10:12 uur, door Joyce.s
De hevige regen en wind van afgelopen nacht heeft op enkele plaatsen overlast veroorzaakt. In het slechte weer zijn ook enkele ongevallen gebeurd.
In het IJzerbekken en de Brugse polders, in West-Vlaanderen, zijn er beperkte overstromingen. Op sommige plaatsen viel er tot 40 mm regen. Er stond ook een stevige wind die snelheden kon aannemen tot 90 kilometer per uur, maar veel schade is er niet.
Wel zijn er vanmorgen enkele ongevallen gebeurd. In Roeselare kwam een vrouw van 30 om toen een auto van het watergladde wegdek tegen een boom slipte. De bestuurder van de auto en een andere passagier raakten zwaargewond.
Gisteravond laat belandde een auto in de gracht naast de E17 in Antwerpen. De brandweer had de handen vol om twee inzittenden uit het voertuig te bevrijden. Een 46-jarige man raakte lichtgewond. Zijn dochter van 16 moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden gevoerd. Mogelijk was de hevige regen de oorzaak van het ongeval.
©De Redactie | Gewijzigd: 30 januari 2017, 10:12 uur, door Joyce.s
De sterke wind en de vele neerslag die in de nacht van maandag op dinsdag over ons land trok, veroorzaakte vooral problemen aan de kust. Daar viel ook de meeste regen.
De weerstations in Koksijde en Oostende registreerden 28 liter water per vierkante meter, zo meldt weerman Eddy De Mey. In Gent werd 23 liter opgevangen. Antwerpen en Bevekom kwamen aan 10 liter. De hoogste windpiek van de voorbije nacht werd waargenomen in Ukkel en bedroeg 94 km/u. De hevige regenval veroorzaakte dinsdag vooral problemen in de Westhoek. Het ergst getroffen was de Zevekotestraat in Reningelst, waar enkele woningen onder water liepen. Elders bleef de overlast beperkt tot ondergelopen kelders en straten die blank stonden.
De hulpdiensten telden enkele tientallen oproepen. Dinsdag kunnen nog buien en windstoten optreden van 60 tot 75 km/u. In de komende dagen wordt het rustiger en veel neerslag valt er niet meer. Het blijft intussen ook zacht voor de tijd van het jaar. November heeft de komende veertien dagen bovendien geen winterweer in het vooruitzicht.
©Nieuwsblad